AgroInfo

De ce ai nevoie pentru a valorifica un teren de dimensiuni mici

Atunci cand detii o parcela de teren, indiferent de dimensiunea sa, ai posibilitatea de a o exploata si de a infiinta o cultura agricola, pe care mai apoi sa o valorifici sau sa o folosesti pentru consum propriu.

Cu toate ca infiintarea unei culturi nu reprezinta un demers foarte complicat, este important sa fii bine pregatit si sa te dotezi, inca din start, cu anumite cunostinte, dar si echipamente corespunzatoare.

In cele ce urmeaza vom vorbi despre principalele lucruri de care ai nevoie pentru a infiinta o cultura agricola pe un teren de dimensiuni mici.

Informatii

Inainte de a porni la drum si de a dezvolta o cultura agricola, este important sa te asiguri ca esti capabil de acest demers si ca ai la dispozitie toate cunostintele pentru a demara aceasta initiativa. Incepe prin a decide ce tip de cultura iti doresti sa infiintezi si culege informatii, atat din surse de specialitate, cat si de la fermieri cu experienta, legate de cultura pe care ti-o doresti.

Pe langa informatii generale, legate de infiintarea culturii, vei mai avea nevoie si de date specifice, legate de cum va evolua cultura pe tipul de sol pe care iti doresti sa o infiintezi sau ce soi sa alegi pentru regiunea specifica in care te afli. De asemenea, informeaza-te cu privire la lucrarile de sezon, pentru a le intreprinde corect si pentru a respecta perioadele optime in care se realizeaza. Astfel, date despre semanatul porumbului sau plantarea capsunilor primavara se vor dovedi de un real ajutor si iti vor aduce viitoarea cultura cu un pas mai aproape de succes.

Utilaje agricole

In zilele noastre, performanta in agricultura este aproape imposibil de atins cu munca manuala sau cu utilaje vechi, care au nevoie constanta de lucrari de mentenanta si consuma o cantitate uriasa de combustibil. Pentru a porni cu dreptul in afacerea ta agricola este necesar sa-ti procuri o serie de utilaje agricole performante, care desi costisitoare, isi vor amortiza rapid costul.

In mod normal, daca infiintezi o cultura conventionale precum una de grau sau de porumb si iti doresti sa te extinzi cu suprafata in urmatorii ani, vei avea nevoie de cultivator, combinator, plug, grapa si semanatoare. Totusi, in cazul in care nu ai posibilitatea de a face toate aceste achizitii deodata, poti sa le cumperi gradual, pe masura ce activitatea ta agricola se dezvolta.

Sistem de irigare

In conditiile in care seceta afecteaza tot mai multe culturi agricole, este important sa te protejezi de aceasta problema si sa-ti procuri un sistem de irigare performant. In primul rand, va trebui sa identifici o sursa de apa aflata in apropierea terenului tau, care poate fi un rau, un canal de irigare sau un izvor subteran.

Spatii de depozitare

Pentru ca trebuie sa gandesti in viitor si sa accepti faptul ca va putea trece timp pana cand iti vei putea valorifica productia obtinuta, este necesar sa investesti si in spatii de depozitate, in special daca iti doresti sa infiintezi o cultura de cereale.

Daca te astepti la o productie mare si nu detii un spatiu de stocare dedicat, este necesar sa-ti achizitionezi un siloz, care va asigura depozitarea in siguranta a cerealelor tale, fara a le cauza acestora deprecierea.

sursa