Social

De ce înșeală bărbații?

De ce înșeală bărbații?Cu toții ne dorim ca atunci când suntem într-o relație să avem parte de fidelitate din partea partenerului.

Cu toate acestea, mai sunt și cazuri în care se ”calcă strâmb”.

De regulă, degetul acuzator în cazul acesta se îndreaptă către reprezentanții sexului tare, care ar fi, se pare, ceva mai predispuși la acest gest. Adevărul este că atât femeile, cât și bărbații au, mai mult sau mai puțin, tentația să își înșele partenerul.

Dar nu despre acest lucru ne vom ocupa acum, ci vom încerca să oferim un răspuns la întrebarea devenită deja clasică, ”de ce înșeală bărbații”?

Dorința nesatisfăcută

Oricât ar părea de ciudat, bărbații pot înșela chiar dacă afirmă, și nu mint atunci când o spun, că își iubesc partenera. O ”ispită” este principala vinovată în acest caz. Vor observa poate o altă femeie despre care cred că îi tratează mai bine decât partenera, sau poate curiozitatea nu a mai putut fi ținută în frâu. De asemenea, o dorință de natură sexuală rămasă nesatisfăcută este, din nou, un motiv de a înșela, în cazul bărbaților. Pentru aceștia, relațiile intime au o mare importanță, iar dacă partenera, din varii motive, nu i le poate oferi după placul lui, atunci tentația este mare. Mai ales dacă bărbatul obișnuiește să se mai uite și la ceva filme porno, pentru ceva sursă de inspirație pentru condimentarea vieții sexuale, iar noua cucerire pare dispusă să-i îndeplinească unele dintre aceste fantezii.

Singuri și neînțeleși?!

Bărbații susțin de multe ori că un motiv bun care i-a determinat să recurgă la gestul de a-și înșela partenera a fost faptul că se simțeau singuri și neînțeleși. Cu toate acestea, cercetătorii au stabilit că, de multe ori, această motivație este una falsă, și totul ține de fapt de caracterul persoanei respective, dar și într-o bună măsură de șansele de acest gen pe care le primește.

Orgoliu sau nu

Un alt motiv pentru care bărbații înșeală se referă la orgoliul lor. Ajunși poate, la o anumită vârstă, anumiți bărbați vor să își demonstreze lor în primul rând că încă mai pot atrage din punct de vedere fizic alte persoane, sau că mai pot avea încă o viață sexuală incitantă, ca în prima tinerețe. Evident, mai sunt și alte motive, dar care într-un final, tot de orgoliu țin.

Contează sau nu trecutul

Se pare că influențele din trecut, din copilărie chiar, au o mare influență asupra unui bărbat care își va înșela partenera. Modul în care acesta a fost educat, ce valori i-au fost transmise, care au fost modelele sale din copilărie, a văzut sau nu acest gest la părinții săi, sunt doar câteva dintre întrebările la care, dacă li se răspunde sincer, specialiștii speră să înțeleagă mai bine cât de mult contează experiențele din trecut atunci când vine vorba de ”călcatul strâmb”.

Se merită?

Aceasta este prima întrebare care apare în mintea celor care află despre un astfel de gest. Răspunsul nu-l pot oferi decât cei implicați în această situație. Cu toate să sunt destui cei care vor susține că nu regretă acest pas, se pare că totuși, la final, de cele mai multe ori apare regretul, iar consecințele să nu fie dintre cele mai pozitive.