Sanatate

Dependența de zahăr este o reală problemă. Din fericire, studiile și specialiști sugerează că dieta ketogenică poate fi aliatul ideal

Zahărul nu este tocmai prietenos cu sănătatea noastră generală sau sănătatea pielii, iar în prezent, tot mai multe persoane se confruntă cu dependența de zahăr, motiv pentru care acest ingredient este întâlnit în multe alimente. Acumulara kilogramelor în exces este o cauză a consumului de zahăr și, totodată, acesta duce și la declanșarea mai multor afecțiuni.

„Cel mai grav efect negativ al consumului de zahăr este dependența. Poate fi cumva comparată cu sclavia. Dacă te naști și trăiești în sclavie, crezi că asta este normalitatea. Dacă te naști și trăiești într-o familie în care se consumă zahăr, din nou, crezi că asta e normalitatea. Trebuie să îți dai seama că, de fapt, nu asta e normalitatea și atunci ai șansa de a schimba ceva în bine în viața ta. Aveți grijă și reflectați la acest lucru!”, spune nutriționistul Gianluca Mech.

Dieta ketogenică și dependența de zahăr
Nutriționistul italian menționează că dieta ketogenică poate fi un ajutor pe cinste atunci când vine vorba de reducerea sau chiar eliminarea dependenței de zahăr, iar asta pentru că îți ajută pancreasul să se odihnească. În plus, această dietă și-a câștigat populariatatea, mai ales în rândul vedetelor, care o folosesc atât pentru scăderea în greutate, cât și pentru menținerea sănătății.

S-a făcut recent un studiu care a dovedit că dieta mea combate acest sindrom al ovarelor polichistice. Am avut rezultate extraordinare”, declară nutriționistul Gianluca Mech.
sursa