Politica

Deputatul PNL Cosmin Șandru, urmărit penal de DNA

Deputatul PNL Cosmin Șandru, împreună cu Bitea Nicolae-Florin, director general al Societății de Transport Public Timișoara, sunt urmăriți penal de DNA. Cei doi sunt acuzați că au încercat să îl mituiască pe un deputat de la AUR ca să absenteze la moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu:

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

La data de 01 octombrie 2021, în contextul în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea de cenzură inițiată pentru retragerea încrederii acordate Guvernului României, suspecții Șandru Cosmin și Bitea Nicolae-Florin i-ar fi promis unei persoane, deputat în Parlamentul României, numirea unor apropiați în posturi de conducere a unor instituții publice.

Pentru a beneficia de această „favoare”, persoanei respective i s-a cerut să absenteze de la ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului, din data de 05 octombrie 2021, în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea menționată mai sus.

Înregistrarea publicată de George Simion
George Simion a publicat pe contul său de youtube, o înregistrare audio în care susține că este vorba de deputatul PNL, Cosmin Șandru în timp ce negociază cu deputatul AUR, Ciprian Titi Stoica să lipsească marți de la votul moțiunii.

În schimbul absenței de la votul moțiunii, Șandru propune funcții.

În înregistrare se aude cum Șandru îi propune deputatului AUR să negocieze: ”Promovăm câțiva oameni, unde vrei tu, nu știe nimeni. Îi facem membri PNL de formă și gata. Ne spui unde, instituții deconcentrate”.

Deputatul AUR Ciprian Titi Stoica refuză și îi explică liberalului că s-a întors din Anglia în țară, unde câștiga la fel de mult, pentru că ”este sătul de ce se întâmplă și nu se mai poate continua așa”.

sursa