Actualitate

Doi morți după impactul dintre un tren și un autoturism

O tragedie s-a produs vineri seară în zona Dofteana, Bacău, unde un tren a intrat în plin într-un autoturism la o trecere la nivel cu calea ferată, rezultând doi morți în urma impactului violent dintre cele două vehicule scrie spynews.ro

Pompierii militari au intervenit rapid la solicitarea primită pe linia de urgență 112, desfășurând operațiuni de salvare în comuna Dofteana. Echipajele de intervenție au găsit un autoturism grav avariat, iar cei doi ocupanți, o femeie de 26 de ani și un bărbat de 28 de ani, erau încarcerați. Din nefericire, ambii au fost găsiți inconștienți, cu multiple traumatisme, și au fost declarați decedați de către medicii sosiți la fața locului.

Circa 30 de pasageri aflați în tren în momentul impactului nu au suferit leziuni semnificative. Cu toate acestea, traficul feroviar pe sensul de mers a fost blocat în timp ce echipele de intervenție lucrau la degajarea autoturismului și la restabilirea circulației.

Tragedia din Bacău survine în contextul unui alt accident feroviar teribil în județul Neamț, unde un copil în vârstă de 14 ani a fost spulberat de un tren ce circula pe ruta Suceava-București, în municipiul Roman. Acest incident, petrecut în pasajul CFR, a fost marcat de o profundă tristețe și îngrijorare cu privire la siguranța traversării căilor ferate.

Autoritățile continuă ancheta pentru a stabili circumstanțele exacte ale accidentului din Bacău și pentru a implementa eventuale măsuri de siguranță suplimentare.