Extern

Donald Trump, acuzat de Facebook și Twitter de ”dezinformări despre coronavirus”

Președintele Statelor Unite ale Americii (SUA, n.r.), Donald Trump, a fost cenzurat de rețelele de socializare Facebook și Twitter, fiind acuzat de ”dezinformări despre coronavirus”.

Donald Trump, cenzurat pe Facebook și Twitter

Facebook a eliminat miercuri un interviu video postat pe contul președintelui Donald Trump în care a spus că copiii sunt „aproape imuni” de la Covid-19. Twitter a urmat ulterior procesul, blocând contul oficial al președintelui campaniei de reelecție, @TeamTrump, de la tweeting până a eliminat un link către videoclip. Twitter nu a restricționat însă celelalte conturi ale lui Trump, inclusiv popularul său cont personal.

Segmentul video provine dintr-un interviu cu Fox News în care a susținut că școlile ar trebui să se deschidă, spunând că, în opinia sa, copiii sunt „aproape cu siguranță” imuni de coronavirus.

Un link către postare le spune utilizatorilor „Ne pare rău, acest conținut nu este disponibil acum”.

„Acest videoclip include afirmații false conform cărora un grup de oameni este imun de la COVID-19, ceea ce reprezintă o încălcare a politicilor noastre în privința dezinformării COVID dăunătoare”, a declarat un purtător de cuvânt al Facebook.

Eliminarea este una dintre puținele ori în care Facebook a luat măsuri pentru a modera conținutul postat de Trump, scrie cnbc.com.

Aceasta vine după critici din partea angajaților Facebook, grupurilor de drepturi civile și agenților de publicitate, după ce compania a ales să nu ia măsuri pentru o postare de Trump în care acesta a spus „când încep jafurile, încep focurile de arma”, referindu-se la protestele Black Lives Matter. Angajații Facebook au organizat un protest virtual în semn de nemulțumire, susținând că postul a încălcat standardele comunității companiei prin incitarea unor violențe grave. Unii agenți de publicitate încă boicotează compania , deși se pare că nu a avut prea puține efecte asupra activității Facebook.
Mișcarea vine și la o săptămână după ce CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, s-a confruntat cu întrebări din partea membrilor republicani ai Congresului de pe subcomitetul Anticrust al Camerei dacă Facebook suprima sistematic punctele de vedere conservatoare.

În mod separat, miercuri seara Twitter a declarat că contului oficial de campanie al președintelui, @TeamTrump, i se va interzice să posteze până când va elimina un tweet cu un link către videoclip.

„Tweetul @TeamTrump la care face referire încalcă Regulile de Twitter privind dezinformarea COVID-19 ”, a declarat un purtător de cuvânt, adăugând că „proprietarul contului va fi obligat să înlăture Tweet-ul înainte să poată trimite din nou Tweet”.

Contul are aproximativ două milioane de urmăritori. Contul oficial oficial al președintelui Trump, @RealDonaldTrump, care are peste 84 de milioane de urmăritori, nu a fost afectat.

Twitter a eliminat o altă postare a președintelui SUA

Reamintim că Twitter a mai eliminat un videoclip redistribuit de Donald Trump, președintele SUA, și a invocat o reclamație privind drepturile de autor.

Videoclipul, care conținea muzică de la grupul Linkin Park, a dispărut de pe pagina de Twitter a președintelui SUA cu notificarea că acest conținut „a fost eliminat ca răspuns la o plângere a unui deținător de drepturi de autor”.

Twitter a șters videoclipul, pe care Donald Trump îl redistribuise de pe pagina directorului de comunicare pe social media de la Casa Albă, Dan Scavino, după ce a primit o plângere în acest sens din partea Machine Shop Entertainment, potrivit informațiilor publicate pe Lumen Database, baza de date care colectează solicitările pentru înlăturarea conținutului online.

sursa