Sport

DRAMA INGROZITOARE! Nadia Comaneci a fugit din tara, aceasta a plecat de frica..

Drama ingrozitoare pentru gimnasta Nadia Comaneci, aceasta a fugit din Romania, relateaza www.romaniatv.net.

Nadia Comaneci a fost nevoita la varsta de 23 de ani sa fuga din Romania, prin Ungaria, vroind sa ajunga in Statele Unite ale Americi.

Unii s-au bucurat pentru ea că a reuşit să scape dintr-o ţară în care orice mişcare îi era urmărită, alţii au acuzat-o, în special partizanii regimului Ceauşescu, că a „dezertat”.

Toată lumea credea, însă, că Nadia fugise spre o viaţă mult mai bună dincolo de Ocean.

Însă lucrurile au luat o turnură cu totul neaşteptată, iar în calvarul pe care îl trăise când era „sechestrată” în România s-au schimbat doar decorul şi personajele.

„În anul scurs de la fuga campioanei din România, povestea de iubire dintre ea şi America s-a răcit.

Copilul cu chip curat pe care îl aveam în memorie a dispărut.

Trăsăturile ei odată delicate au fost înlocuite de un machiaj strident, iar silueta ei graţioasă este acum chinuită pe tocuri cui”, scria revista People.

Imaginea Nadiei avusese foarte mult de suferit din cauza alăturării ei cu Constantin Panait, românul care o ajutase să fugă din ţară.

„Nadia a călătorit timp de câteva luni prin SUA, într-un Camaro decapotabil de 20.000 de dolari şi apoi într-un Mercedes de 60.000 de dolari.

Stătea cu el (Panait, n.r.) la moteluri, chiar dacă el era căsătorit şi avea patru copii”, scria, la vremea aceea publicaţia americană.
Nu eram eu„, şi-a început Nadia povestea, care avea să arate că, deşi lumea ajunsese să o vadă ca pe amanta lui Panait, ea era de fapt ostatica lui.
Nu eram iubita acelui om.

M-a ajutat să fug din ţară, dar nu voiam să am altceva de a face cu el.

Voiam să găsesc pe cineva căruia să-i spun prin ce treceam, dar nu puteam.

Eram închisă în camera de hotel, nu aveam voie să răspund la telefon, nu aveam voie să vorbesc cu nimeni.

Nu mă lăsa.

Eram foarte speriată, pentru că am crezut tot timpul că sunt urmărită şi că sunt în pericol„, suna mărturia cutremurătoare a Nadiei.

Nadia trăise luni de zile cu groaza în suflet, pentru că nu o dată fusese ameninţată:

Îmi spunea: «Dacă nu faci ce spun eu, te fac pachet şi te trimit înapoi în România».

Iar în virtutea obişnuinţei ea nu a făcut altceva decât să se lase pradă fricii. Lucru explicat de John Florescu, coproducător executiv al unui film realizat de Disney TV despre viaţa Nadiei: „Nadia fusese întotdeauna proprietatea statului. În mintea ei, Panait părea a fi doar încă unul dintr-o succesiune de bărbaţi dominanţi”, spunea Florescu, făcând referire la antrenorul Bela Karolyi, cei de la Securitate, care îi urmăreau fiecare mişcare, şi la Nicu Ceauşescu, fiul mai mic al dictatorului, despre care s-a spus că a avut o relaţie cu ea.

Am fost forţată să fac unele lucruri. Dacă refuzai, puteai să mori„, a spus Nadia despre legătura cu Nicu Ceauşescu.

Ea chiar credea că Panait ar fi putut să o trimită înapoi în România, spunea Florescu, care nu o dată o văzuse pe Nadia cu urme de lovituri pe corp.