Sanatate

E.Coli în probele de alimente și apă de la domiciliu, în cazul fetiței de 3 ani care a murit

DSP Iași a finalizat ancheta epidemiologică în cazul fetiței de trei ani care a murit la începutul lunii mai la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria”, bacteria E.coli fiind descoperită în probele din alimente și în apa din fântână prelevate de la domiciliu.
Reprezentanții DSP Iași au declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX că un rând de probe a fost trimis și la Institutul „Cantacuzino” București, unde s-a făcut un test molecular, care, la fel, a indicat prezența E.Coli.

Rezultatele anchetei epidemiologice, declanșate de DSP Iași în 2 mai, în cazul fetiței care a decedat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii <<Sfânta Maria>> Iași arată că, pe baza probelor recoltate de la domiciliu și în urma investigațiilor de laborator, s-a evidențiat prezența bacteriilor coliforme și E.coli în probe de sanitație, alimente și apa din fântână. De asemenea, au fost trimise probe de materii fecale și la Institutul <> București, unde s-a făcut un test molecular, care, la fel, a indicat prezența E.coli”, au spus sursele citate.

O fetiță în vârstă de trei ani a murit în noaptea de 3 spre 4 mai la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” Iași, unde fusese internată cu sindrom hemolitic uremic, cauzat de bacteria E. Coli.

Directorul DSP Iași, Liviu Stafie, declarase atunci corespondentului MEDIAFAX că o echipă de epidemiologi a recoltat probe de apă și alimente de la familia fetiței, care locuiește într-un sat din județul Iași.

O fetiță de trei ani, care era internată de câteva zile pe Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii <<Sfânta Maria>>, a decedat în noaptea de vineri spre sâmbătă, fiind confirmat sindromul hemolitic uremic cauzat de infectarea cu bacteria E. coli. DSP Iași a declanșat o anchetă în acest caz pentru a se stabili modul în care a contactat bacteria. Am trimis acasă la familia fetiței o echipă de epidemiologi care a recoltat probe de alimente, de apă. Este vorba despre o familie de șase persoane, părinții și patru copii, care nu prezentau probleme de sănătate. În gospodărie aveau și fântână cu apă, iar membrii familiei au spus că nu consumau decât apă îmbuteliată, vom vedea. Am trimis probe și la Institutul Cantacuzino din București”, a spus Stafie.

O fetiță de trei ani din comuna Ceplenița, a fost internată la sfârșitul lunii aprilie la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași, după care a fost transferată la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” fiind confirmat diagnosticul de sindrom hemolitic uremic, cauzat de bacteria E.Coli.