Extern

E oficial! Stare de Urgență până pe 31 decembrie. Guvernul a făcut anunțul

Epidemia de coronavirus continuă să facă ravagii și să schimbe viața oamenilor. Virusul COVID-19 face victime, iar lucrurile nu par să revină la normal. În acest context, Italia a luat o decizie drastică.

Italia a fost una dintre cele mai afectate țări de epidemia de coronavirus și continuă să ducă o luptă aprigă cu virusul care a făcut numeroase victime. În Italia au fost înregistrate peste 242.360 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 și un număr total de 34.926 de decese.
Pe fondul acestor cifre mari, Italia a recurs la o măsură drastică, prelungirea stării de urgență până la finalul anului 2020. Premierul Conte pregătește semnarea decretului care prelungește starea de urgență până pe 31 decembrie, potrivit publicației italiene notizie.it.

Prelungirea stării de urgență, o măsură preventivă pentru valul doi
Se pare că principalul motiv care stă la baza deciziei prelungirii stării de urgență este dorința guvernului Conte de a avea cadrul normativ necesar aprobării tuturor măsurilor menite să protejeze sănătatea cetățenilor.
Comitetului Științific și Tehnic din cadrul Ministerului Sănătății este cel care l-a sfătuit pe premierul italian să recurgă la această soluție, în condițiile în care este foarte probabilă apariția unui al doilea val în toamnă.
Această măsură radicală a atras mai multe polemici, iar omenii din Italia au păreri împărțite despre necesitatea ei și se tem de felul în care această situație inedită îi va afecta. De asemenea, viziuni diferite există și în sfera politică, partidele de la guvernare susținând prelungirea stării de urgență, pe când ce cei din opoziție o contestă vehement.

Starea de urgență a fost instaurată în Italia, pentru prima oară, pe 31 ianuarie, la avizul Organizației Mondiale a Sănătății.

sursa