Politica

Emil Boc, semnal de alarmă privind închiderea Clujului

Emil Boc a declarat, joi, că economia din Cluj ar putea fi grav afectată în condiţiile în care guvernanţii vor să schimbe modul în care se calculează rata de incidenţă a cazurilor de infectare cu noul coronavirus, ceea ce se traduce prin închiderea mai multor sectoare economice. Primarul Clujului le-a cerut experţilor din Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă să ţină cont de faptul că, prin deciziile lor, „pierderea locurilor de muncă în România devine dramatică”.
Fostul premier Emil Boc a vorbit, joi, în cadrul emisiunii „Punctul Culminant” prezentată de Victor Ciutacu, despre schimbarea modului de calculare a ratei de incidenţă, prin includerea focarelor de COVID-19.

„Problema este următoarea: noi raportăm rata de infectare la numărul de testări. La Cluj şi în marile oraşe, populaţia este cu grad ridicat de conştiinţă civică, pe de altă parte, are disponibilitate să plătească costul unui test PCR. Sunt foarte multe teste. O medie de 1.712 teste pe zi, chiar de şapte ori mai mult decât în alte judeţe. Rata de incidenţă se calculează la aceste teste care se fac. Faci teste multe ai rată mai mare, faci teste puţine ai rată mică.

sursa