Scitech

Facebook a cunoscut o creștere a traficului din cauza coronavirusului, dar activitatea sa publicitară suferă

Ca atât de multe servicii online, Facebook a înregistrat o creștere a utilizării de la blocarea coronavirusului.

Poate suna ca o veste bună pentru companie, dar creșterile sunt concentrate pe mesageria privată și apelurile video, pe care nu le monetizează, iar activitatea sa publicitară suferă cel mai puternic în COVID-19.
Așa cum am văzut cu software-ul de lucru de la domiciliu , serviciile de streaming și Steam , regulile de auto-izolare și carantină implementate în întreaga lume au dus la utilizarea orizontului pe Facebook.

Firma de social media a înregistrat o creștere de 50% a traficului de mesaje în anumite țări, iar apelurile video pe Messenger și WhatsApp din aceste locații s-au dublat mai mult.

Între timp, apelurile de grup au crescut cu 1.000 la sută luna trecută.

În Italia, unde peste 6.000 de persoane au murit din cauza coronavirusului, s-a înregistrat o creștere de 70 la sută a timpului petrecut pe aplicațiile deținute de Facebook, precum Instagram.
S-ar putea părea că Facebook va profita de blocaje, dar este contrar.

Nu facem bani din multe dintre serviciile în care vedem o implicare crescută și am observat o slăbire a activității noastre de reclame din țări care întreprind acțiuni agresive pentru a reduce răspândirea COVID-19„, a scris Alex Schultz, VP Analytics, și Jay Parikh, VP de inginerie.

Facebook spune că vârful de utilizare a fost mai dificil decât de obicei din cauza angajaților săi care lucrează de acasă, dar lucrează pentru a menține aplicațiile sale funcționale.

Urmărim cu atenție modelele de utilizare, eficientizând sistemele noastre și adăugând capacitatea la nevoie”, a explicat compania.

Pentru a contribui la ușurarea încărcării, reducerea temporară a ratelor de biți pentru videoclipurile Facebook și Instagram din anumite regiuni, ceea ce au făcut și Amazon, Apple TV + și Netflix .