Scitech

Facebook, Instagram şi Twitter, atacate informatic

Facebook, Instagram şi Twitter, atacate informaticPlatformele Facebook, Twitter, Instagram Messenger au fost atacate, vineri, de hackeri aparţinând grupului „OurMine”, a indicat compania Twitter, citată de Reuters.

Grupul „OurMine” este şi acelaşi care, în ianuarie, a spart conturile de Facebook şi Twitter ale mai multor echipe de fotbal american din Naţional Footbal Leage (NFL).

„Imediat ce am detectat problema, am blocat toate conturile compromise şi lucram împreună cu partenerii noştri de la Facebook să le punem pe picioare”, a precizat Twitter pentru Reuters.

În paralel, şi Facebook a confirmat că mai multe conturi ale ei au fost atacate de hackeri, tot vineri.
„Unele dintre conturile noaste corporate au fost sparte pentru o scurtă perioadă de timp, însă le-am securizat şi am repermis accesul”, a indicat Facebook.
Tot „OurMine” este grupul care a spart şi contul de Facebook al fondatorului companiei, Mark Zuckerberg, al CEO-ului Twitter, Jack Dorsey, şi al CEO-ului Google, Sundar Pichai.

„Se pare că până şi Facebook poate fi spart, dar măcar securitatea lor e mai bună decât a celor de la Twitter”, a precizat grupul „OurMine” într-un mesaj postat pe Twitter (între timp şters), şi citat de CNET.com.

Ulterior, „OurMine” a preluat controlul contului de Instagram al companiei Facebook unde şi-a postat propriul logo.

sursa