Politica

FARA ESCORTA OFICIALA,-O campanie pentru normalitate. Construiti drumuri si abia apoi folositi girofarul

Românii au ajuns să fie tratati de politicieni ca nişte cetăţeni de mâna a doua. În timp ce oamenii obişnuiţi trebuie să suporte zilnic aglomeraţia de nedescris de pe şoselele patriei, demnitarii ne sfidează din coloanele oficiale.

A devenit de altfel o moda ca mai marii statului să folosească girofarul chiar şi atunci când pleacă în vacanta.

B1TV începe o campanie intitulata „FĂRĂ COLOANE OFICIALE”.

Postul nostru de televiziune le cere guvernantilor să contruiască drumuri mai întâi şi abia apoi să foloseasca girofarul.
În timp ce cetăţenii obişnuiţi îşi pierd ore din viaţă stând în trafic, iar zeci de şosele din ţară sunt impracticabile, politienii ne sfideaza din coloanele oficiale.
Cine se mişcă bine în ţara asta? Vă spun eu, cine are girofar, iar noi pe această cale deschidem o prea frumoasă campanie, o să descriem şi o pagină de facebook #faracoloaneoficiale până nu ne faceti drumul, că ne-am cam saturat să fim cetateni de mana a doua„.
De-a lungul anilor, mai marii tarii au abuzat de privilegiul de a folosi coloanele oficiale. Cel mai cunoscut caz este cel al lui Gabriel Oprea, cel care s-a ales cu dosar penal dupa ce un motociclist din suita sa şi-a pierdut viaţa. Nici până astăzi Oprea nu a fost în stare să explice de ce a avut nevoie de coloana oficiala în noaptea fatidică.

Sute de oamenii au ieşit atunci în stradă pentru a cere dreptate pentru tânărul mort.

Nici moartea poliţistului nu i-a potolit pe polictieni. Preşedintele Iohannis nu s-a sfiit să folosească o coloană oficială, în timp ce zeci de maşinii erau blocate în trafic. Asta la mai puțin de o săptămână de la tragedie.

De altfel, de cand este preşedintele ţării, Klaus Iohannis ne-a obişnuit cu deplasările sale în fiecare weekend.

Istoria coloanei oficiale post decembriste a început pe 26 decembrei 1989, când un grup de patru ofiţeri din MApN puneau bazele Serviciul de Protecție și Pază, care are ca atribuţie protecției demnitarilor români.

Ion Iliescu era adeseori însoţit de o coloana în vizitele sale. Obiceiul s-a păstrat şi după plecarea lui Iliescu, iar coloanele oficiale au devenit o privelişte obişnuita pe drumurile din Romania.

B1.ro