Extern

Femeile din nordul Italiei ar putea fi plătite ca să nu facă întrerupere de sarcină

Femeile din regiunea nord-italiană Piedmont care sunt însărcinate ar putea fi plătite cu 4.000 de euro pentru a nu face întrerupere de sarcină. Această propunerea vine din partea unui consilier de extremă dreapta.

Consilier regional pentru politici sociale, Maurizio Marrone, prevede ca regiunea din nordul Italiei să ofere 400.000 de euro asociațiilor anti-avort, bani pe care să-i transmită mai departe femeilor pentru a le convinge să nu avorteze.

„În Piedmont se vor naște cu 100 de copii mai mult. Copii care altfel nu ar fi venit pe lume din cauza dificultăților economice ale mamelor”, a spus politicianul, relatează The Guardian.

„Un cadou substanțial pentru propaganda anti-avort”
Propunerea a fost condamantă imediat de către un alt consilier din Piedmont care a spus că este „un cadou substanțial pentru propaganda anti-avort”. „Este deghizată în ajutor pentru femeile care vor să facă întrerupere de sarcină din cauza problemelor economice”.

Non Una di Meno, o alianță feministă, s-a declarat dezgustată, dar nu surprinsă de inițiativă, acuzându-l pe Marrone că folosește femeile și corpurile lor în „scopuri electroale”.
„Maternitatea este o alegere. O promisiune falsă de sprijin economic nu ne va convinge, dimpotrivă, reprezintă o batjocură și este manipulatoare față de cei care se află în dificultate economică”, a scris alianța pe Facebook.

În anul 1978 avortul a fost legalizat în Italia , în urma adoptării Legii 194. Chiar și așa, femeile au întâmpinat greutăți în momentul în care au vrut să facă întreruperi de sarcină în condiții sigure, din cauza numărului mare de ginecologi care refuză să opereze avorturi din motive morale. Totodată, studiile arată că 7 din 10 medici din Italia refuză să facă întreruperi de sarcină.

sursa