Extern

Parlamentul European, îSi închide porTile pentru stagiarii din Italia, pe fondul cazurilor de coronavirus din nordul Peninsulei

Parlamentul European, îSi închide porTile pentru stagiarii din Italia, pe fondul cazurilor de coronavirus din nordul PeninsuleiParlamentul European le-a transmis absolvenților din nordul Italiei, care trebuiau să înceapă luni stagiile de pregătire în această instituție, că nu vor fi primiți până în luna octombrie, având în vedere că regiunea se confruntă cu mai multe cazuri de coronavirus.

Stagiarii au primit câte un mail, marți, prin care li se spunea că cei care și-au trecut pe fișa de înscriere adrese aparținând de regiunile Lombardia, Piemont, Emilia Romagna sau Veneto, nu vor putea intra în seria din luna martie.

„În aplicația voastră pentru programul nostru de stagiatură, ați declarat că locuiți în una dintre regiunile în cauză și din păcate, din acest motiv, Parlamentul European nu este în măsură să vă permită să vă începeți stagiul de la 1 martie”, arată mailul citat de Politico.

Parlamentul European a confirmat știrea și a explicat că aceeași măsură este valabilă și pentru absolvenții din China, Singapore, Coreea de Sud, afectând 35 de stagiari.
Instituția a explicat că decizia „face parte din sarcina sa de a proteja și se încadrează în măsurile de prevenție”.

sursa