Politica

Florin Cîțu: Am reușit să recuperăm tot ce am pierdut în pandemie

Premierul Florin Cîțu spune că România a recuperat pierderile economice provocate de pandemia de coronavirus și că acum țara noastră are un grad mic de îndatorare. ”Eu zic că ceea ce a fost mai rău a trecut”, a declarat șeful Guvernului, marți dimineață, la Radio Guerilla.

Florin Cîțu: Avem creștere economică

Florin Cîțu a precizat că, potrovit estimărilor, România va avea o creștere economică de până la 9 procente.

”Am reușit să recuperăm tot ceea ce am pierdut în pandemie. Avem creștere economică, suntem printre singurele țări din Europa, pentru că restul țărilor au avut parte de o scădere economică, noi în același timp am crescut.

Eu zic că ceea ce a fost mai rău a trecut, dar este adevărat că vor exista ajustări. Aproape toate instituțiile internaționale și-au revizuit prognoza pentru România și vom avea o creștere economică între 6% și 9%”, a declarat premierul.

Cîțu: Avem un grad de îndatorare mic și asta ne permite să ne împrumutăm la dobânzi foarte mici

Prim-ministrul a declarat și că, în comparație cu alte state, România are un grad mic de îndatorare.
”Există foarte multe resurse în economie nefolosite și asta îți permite să mergi mai departe. De obicei, în perioade de genul ăsta urmează un boom economic, dacă ne uităm la precedentele crize.

În ceea ce privește gradul de îndatorare, noi suntem mult sub celelalte țări din UE. Avem un grad de îndatorare mic și asta ne permite să ne împrumutăm la dobânzi foarte mici”, a mai declarat Florin Cîțu.

sursa