Politica

Florin Cîțu: Apartenența la UE e benefică și necesară pentru toți românii

Intrarea României în Uniunea Europeană a adus bunăstare, libertate și securitate, a subliniat președintele PNL, Florin Cîțu, miercuri, la Parlament, la ședința solemnă organizată pentru aniversarea a 15 ani de la aderare.
„Intrarea în Uniunea Europeană este benefică pentru toți românii, dar în același timp necesară, chiar dacă unii dintre noi au alte opinii. Poate prea des în ultimii ani, unii politicieni s-au folosit sau au promovat negativ aderarea României la Uniunea Europeană. Totuși, este o realitate de necontestat faptul că aderarea la Uniunea Europeană a adus bunăstare, libertatea, securitatea României, care astăzi este mai importantă decât de mult timp, și românilor, indiferent de forma ei definită de Constituție, alimentară, financiară sau sanitară. Cele mai mari câștiguri pentru România și români sunt cele trei mari libertăți care nu au existat înainte de aderare – libera circulație a persoanelor, a mărfurilor și a capitalului”, a declarat liderul liberalului.

Aderarea la UE, spune el, a atins și a pătruns toate nivelurile societății românești.
„Dacă ne uităm în jurul României, toate țările au luat o decizie importantă. Noi am luat decizia că suntem o țară europeană. A fost prima dată în istoria României când a existat consens transpartinic. Toate partidele politice s-au pus de acord cu privire la drumul european al țării noastre. Această aderare a atins și a pătruns toate nivelurile societății românești”, a continuat Florin Cîțu.

sursa