Politica

Florin Cîțu: Nu există un cadru legal care să le permită românilor să nu plătească factura la energie

Liderul PNL a declarat că nu există un cadrul legal prin care românilor să li se permită să nu plătească factura la energie electrică, iar apoi să nici nu aibă penalități. Florin Cîțu este de, totodată, de părere că Executivul trebuie să vină cu un cadru legal nou.

Fostul premier spune că ar fi bine ca Guvernul să vină cât mai repede cu un cadru legal nou, pentru că dacă nu o fac, afirmațiile din spațiul public îi fac pe români să încalce legea.
Liderul PNL este de părere că oamenii care întâmpină probleme în achitarea facturilor la energie electrică ar trebui să fie sprijiniți de către actualul Guvern, iar cadrul legal actual ar putea fi modificat, eventual în vedere imposibilității de debranșare în următoarea perioadă.
Nu există un cadru legal şi nu a fost trecută nicio ordonanţă de urgenţă care să le permită românilor să nu plătească factura şi să nu mai aibă penalităţi. (…) Eu sper să vină cu un cadru legal, pentru că altfel această afirmaţie nu este susţinută de niciun cadru legal şi atunci îi îndemnăm pe români să încalce legea, ceea ce nu este corect. (…) Trebuie să fim foarte atenţi aici.

Dacă Executivul vine cu un cadru legal nou, cu o ordonanţă de urgenţă prin care va spune că se interzice debranşarea în această perioadă, pentru că am făcut-o şi noi în stare de urgenţă, sau nu se plătesc penalităţi la facturi nu ştiu câte luni sau permitem ca facturile să fie plătite până în septembrie, pentru că asta este iarăşi o soluţie pe care putem să o facem după ce avem compensare ş.a.m.d. şi dacă există încă oameni care au probleme, trebuie să le permitem să plătească factura pe o perioadă mai lungă de timp”, a declarat Florin Cîțu

sursa