Politica

Fostul lider PSD poate scăpa de închisoare: „Am fost trimis la puşcărie total nevinovat”

Este zi decisivă pentru fostul lider al PSD. Liviu Dragnea află, joi, dacă iese din închisoare. Acesta a depus contestație față de pedeapsa cu închisoare la care a fost condamnat.
Liviu Dragnea a vorbit, joi, în ultimul cuvânt în fața celor doi judecători de care inițial a vrut să scape prin excepții de nelegală compunere a instanței de judecată de către avocații săi.

Astfel Dragnea explicat mai puțin nedreptățile la care ar fi fost supus de către completele de judecată de la ICCJ și a ținut să dea câteva replici punctual magistratului DNA care a explicat judecătorilor că fostul lider PSD trebuie să rămână după gratii.

‘Doamna președinte. Sunt o persoan[ privată de libertate și nu privativă de libertate, așa cum l-am auzit pe domnul procuror că a spus în fața dumneavoastră. A doua remarca e ca am auzit că dumnealui consideră un drept fundamental al CEDO din vreo subspecie a dreptului.

Asta arată a mentalitate ca a unui ministru de tristă amintire care spunea că în România drepturile reprezintă un moft”, a arătat ofiscat Dragnea. Acesta a continuat prin a explica judecătorilor pretinsele nedreptăți la care ar fi fost supus de judecătorii ICCJ.

„Spun ce am mai spus. Am fost trimis la pușcărie total nevinovat. Pe fond am fost trimis la închisoare de un complet nelegal. Avocatul a arătat că România e parte la Convenția Europeană care e clară și fără echivoc.

Am fost trimis la închisoare prin nerespectarea legii și dacă voi fi menținut la închisoare prin încălcare brutală a drepturilor omului înseamnă că în România justiția nu rezistă la presiuni politice.

Sprer ca veți adopta o decizie prin care să nu se mențină nerespectarea cedo sau legile țării”, a spus Dragnea în sala de judecată.

Curtea de Apel București a rămas, joi, în pronunțare în cazul contestației sale împotriva deciziei Tribunalului București din luna iunie prin care a respins acțiunea sa de contestație la executarea a pedepsei definitive din dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Codrin Ştefănescu transmitea în urmă cu câteva zile că Liviu Dragnea nu renunţă la luptă şi că avocaţii săi au depus deja o o acțiune extrem de importantă pentru întregul sistem juridic românesc

„Liviu Dragnea nu renunțā la luptă! Avocații săi au depus azi (n.r. marți, 18 august 2020) o acțiune extrem de importantă pentru întregul sistem juridic românesc!

Se deschide un drum pentru abuzurile înfiorătoare din vremurile trecute! Pe scurt: avocații au argumentat în mod clar că Liviu Dragnea se află ilegal în închisoare, având în vedere că la fond fusese condamnat de către un complet nespecializat în judecarea faptelor de care fusese acuzat.

Conform deciziei Curții Constituționale! Și speră ca legea să fie egală pentru toți!”, a transmis Codrin Ștefănescu.

Reamintim că la 9 iunie 2020, judecătorii Tribunalului București au respins contestația la executare depusă de avocaţii fostului şef al Camerei Deputaţilor.

La 27 mai 2019, Dragnea era condamnat definitiv de ÎCCJ la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Ulterior, Dragnea a tot încercat diferite strategii menite să-i aducă eliberarea. Din păcate pentru el, introducerea în instanţe a unor căi extraordinare de atac a eşuat până în prezent.

Rămâne de văzut dacă şi ultimul demers va avea acelaşi deznodământ şi va fi respins de magistraţi.

sursa