Politica

Funcțiile din viitorul Guvern au fost impartite de PSD și PNL

PNL și PSD și-ar fi împărțit deja noile funcții din Guvern. Marcel Ciolacu va prelua șefia de la Palatul Victoria. În viitorul cabinet își vor face apariția niște nume mai puțin cunoscute publicului larg.
Klaus Iohannis își dorește să-și trimită în viitorul guvern mai mulți consilieri de-ai săi. De asemenea, ar putea fi creat încă un post de vicepremier, pentru ca PSD, PNL și UDMR să aibă fiecare câte unul.
Kelemen Hunor (UDMR), Nicolae Ciucă (PNL) și Mihai Tudose / Sorin Grindeanu / Marian Neacșu (PSD) ar urma să ocupe cât un post de vicepremier.
Singurii miniștri de la PSD care vor rămâne în guvern vor fi Gabriela Firea, la Ministerul Familiei, Alexandru Rafila, la Ministerul Sănătății și Sorin Grindeanu, la Ministerul Transporturilor.

Mihai Tudose, actual europarlamentar, fost premier al României, ar urma să preia Ministerul Economiei.

Petre Daea (PSD) ar urma să fie înlocuit de la Ministerul Agriculturii, de către Florin Barbu.

Adrian Câciu (susținut de PSD) ar urma să plece și să fie înlocuit de Cosmin Marinescu sau Alexandru Nazare. De asemenea, Simona Bucura-Oprescu e pe lista de înlocuitori ai lui Marius Budăi, de la Muncă.

Virgil Popescu (PNL) va rămâne „lipit” de scaunul de la Ministerul Energiei. Popescu este cel mai longeviv membru din Guvern. El a fost ministru la Energie inclusiv în Guvernele Cîțu și Orban.
Cred că fiecare dintre noi am învăţat sau sper să fi învăţat din greşeli. Chiar îmi doresc o Românie normală. (…) Eu sunt ferm convins că se va respecta (protocolul coaliţiei guvernamentale – n.red.) şi va fi o rotaţie corectă, la timp, fără discuţii, vom ieşi, vom prezenta updatarea programului guvernamental”, a declarat președintele PSD.

sursa