Politica

George Simion: „PSD nu este capabilă să reformeze statul. PNL este o variantă”

Preşedintele AUR George Simion crede că ar putea avea avea un succes răsunător în cadrul alegerilor de anul viitor. Politicianul se bazează pe sondajele interne comandate de AUR care arată că partidul ar ocupa o poziție importantă la prezidențiale.
Democratic, prin votul românilor, prin obținerea a 50% + 1 din voturi. Este prima variantă. A doua variantă este să câștigăm un tur 2 de alegeri prezidențiale, care pentru noi, în acest moment, pare ca îl vom disputa cu candidatul PSD. În cea de-a doua variantă, un guvern cu o soluție. Băsescu îi spunea în 2004, cred, soluția imorală, cu un premier care să obțină 50%+1 din voturile parlamentarilor, nominalizat fiind de președintele țării.”, a declarat preşedintele AUR.
În cazul în care AUR nu ar obţine un număr de voturi care să le asigure majoritatea parlamentară, ceea ce este cel mai probabil, George Simion a exclus o coaliţie cu PSD, dar, surprinzător, nu şi cu PNL.

Doamne ferește, trăim un joc democratic în care înțelegeri, alianțe, coaliții se fac. Singurul scenariu pe care eu îl exclud este o coaliție de guvernare cu PSD, în rest, toate jocurile sunt deschise. PSD nu e o forță capabilă să reformeze statul român așa cum își dorește AUR.

PNL într-o variantă în care se agreează, de exemplu, propunerea noastră de a avea în loc de 3.300 aproape de primari 1.401 de primari. În felul ăsta facem o schimbare la nivelul administrației locale. Într-o variantă în care se îmbrățișează o schimbare și la nivelul administrației centrale și reducem două treimi din cele 60-70 de instituții de control care în momentul ăsta pot opri activitatea unei firme, de exemplu, pentru că nimeni nu vorbește despre antreprenorii români.”, a spus George Simion.

sursa