Extern

Georges Pernoud, prezentator istoric al „Thalassa”, este mort

Jurnalistul fusese la conducerea „revistei mării” de pe France 3 de mai bine de patruzeci de ani. A murit „după o lungă boală” la vârsta de 73 de ani, au spus familia sa.

Partajarea este dezactivată
Georges Pernoud, aici, în iunie 2004, în fața bărcii „Thalassa”.
Georges Pernoud, aici, în iunie 2004, în fața bărcii „Thalassa”. PIERRE VERDY / AFP
Jurnalistul Georges Pernoud, la fruntea emisiunii de televiziune „Thalassa” de mai bine de 40 de ani, a murit la vârsta de 73 de ani, a anunțat familia sa luni (11 ianuarie). „A murit într-un spital din regiunea Parisului după o lungă boală”, a anunțat fiica sa Fanny Pernoud.

Georges Pernoud a creat „revista mării”, cu o longevitate excepțională, în 1975 și a găzduit-o din 1980 până în 2017, pe FR3 care a devenit ulterior Franța 3. A adunat de mult milioane de telespectatori în fiecare săptămână cu acest program. pregătit pe o barjă-studio ancorată pe malurile Senei.

În 1989, la apogeul succesului său, „Thalassa” a beneficiat – un lucru rar – de o emisiune săptămânală (în fiecare vineri) în prima parte a serii, după ce a studiat în partea de jos a grilei FR3, acum France 3 în 1992.

În fața audienței, căpitanul Pernoud și echipajul său chiar și-au instalat birourile pe o barjă ancorată pe malurile Senei, sub sediul televiziunilor France. În 2004, „Thalassa” a avut luxul de a închiria o goeletă pentru un tur al Franței, oprindu-se în fiecare vineri seara într-un port de unde a fost transmis programul în direct.

1.704 de numere din „Thalassa”
Din 2011, „Thalassa”, care se confrunta cu tensiuni interne și o anumită îmbătrânire, și-a schimbat ritmul cu o difuzare de trei vineri din patru, alternând cu revista „Faut pas rêve”, creată și de Georges Pernoud. Apoi, din 2016, spectacolul, care pierdea publicul, a fost prezentat doar o dată pe lună.

În ciuda sosirii de noi jurnaliști și a unui redactor-șef orientat spre investigații, „Thalassa” (doar 1,58 milioane de fani în acest sezon, potrivit lui Médiamétrie) încă nu și-a găsit noul public. Aceste deprograme brutale provocaseră furia lui Georges Pernoud care, în aprilie 2017, decisese să predea și își prezentase ultimul număr pe 30 iunie, în duplex din Saint-Malo, un oraș drag spectacolului.

France 3 i-a adus atunci un omagiu „celui care, prin numărul său de 1704 din„ Thalassa ”încă din 25 septembrie 1975, împreună cu redacția„ Thalassa ”a efectuat rapoarte și sondaje de înaltă calitate asupra lumii mării. și cei care trăiesc pe ea ”.

„Georges Pernoud a contribuit mult la conștientizarea ecologică”
„Datorită lui Thalassa, Georges Pernoud a reușit să facă marea cunoscută și iubită în toată Franța. Un mare om de televiziune, alesese #Marseille pentru primul său program, în 1975! „, A reamintit pe Twitter Renaud Muselier, președintele LR al regiunii Alpi-Coasta de Azur.

„Tenorul său„ bună seară ”va rămâne. Angajamentul său față de planetă. În cei patruzeci de ani de difuzare, Georges Pernoud a contribuit mult la conștientizarea ecologică. Pe mare, el ne-a dezvăluit milioane de oameni că suntem pământeni „, a declarat Eric Piolle, primarul EELV din Grenoble, în aceeași rețea.

Întâlnire cu pescarii, descoperirea arhipelagelor, portretul părintelui Jaouen care practica reintegrarea tinerilor pe malul mării, rapoarte despre Route du rhum, dar și despre salvarea migranților, pescuitul tonului sau delfinariile … L Spectacolul a acoperit „toate zonele pe un fundal albastru”, îi plăcea să spună gazda cu părul gri.
sursa