Extern

Germania suspendă și vaccinările cu AstraZeneca

Danemarca a anunțat joi trecut că va opri vaccinările cu corona cu AstraZeneca ca măsură de precauție . A existat o acumulare vizibilă de cheaguri de sânge la cei care au fost vaccinați. După o revizuire a datelor , Institutul german Paul Ehrlich a declarat că nu există dovezi că vaccinul AstraZeneca a crescut riscul de tromboză. Vaccinările au continuat până acum.

 

Doar patru zile mai târziu, luni după-amiază, Jens Spahn a anunțat că, ca măsură de precauție, vaccinările cu agentul AstraZeneca vor fi eliminate în Germania până la o nouă notificare. Cele mai importante întrebări și răspunsuri despre incidente dintr-o privire.

De ce au fost suspendate vaccinările acum și în Germania?
De la rapoartele din Danemarca, au fost raportate și alte cazuri de tromboză în Germania care au avut loc în legătură cu vaccinarea. Se remarcă faptul că trombozele observate sunt o formă specială, destul de rară, de cheag de sânge în creier.

„Săptămâna trecută se părea că problemele apărute erau tromboze obișnuite. Se întâmplă destul de des „, a spus Anke Huckriede, profesor de vaccinologie la Universitatea Olandeză din Groningen, Science Media Center. „Acum pare să existe informații mai recente că este o formă foarte specială, care apare rar de tromboză, din care unele cazuri par să se fi produs la scurt timp după vaccinare.” Acest lucru era suspect.

Ce anume sunt aceste tromboze?
Cheagurile de sânge observate sunt așa-numitele tromboze ale venei sinusale. Un cheag de sânge blochează o venă mare din creier, în care sângele sărac în oxigen curge spre inimă. Blocajul poate determina acumularea sângelui, ceea ce poate duce la lipsa de oxigen și tulburări circulatorii în creier, printre altele.

Pe lângă tromboză, există și alte anomalii legate de vaccinare?
Cel mai recent raport al Institutului Paul Ehrlich (PEI) privind efectele secundare este de la începutul lunii martie. La acel moment, în jur de 2800 de cazuri de efecte secundare au fost raportate de la peste 360.000 de vaccinări cu AstraZeneca. Potrivit PEI, au fost raportate în principal reacții precum febră, frisoane și simptome asemănătoare gripei. Trei persoane care au fost vaccinate au avut un șoc alergic.
sursa