Social

Ghidul florilor. Ce flori să oferi în funcție de ocazie

Fiecare ocazie deosebită are nevoie și de marcarea momentului printr-o atenție simbolică, așa cum sunt florile. Un buchet sau un aranjament floral poate transmite un mesaj, o urare și chiar o emoție, așadar este important să alegi florile potrivite, în funcție de ocazie. Pentru a-ți fi mai ușor să alegi florile potrivite, în funcție de evenimentul la care participi, am pregătit pentru tine un ghid al florilor și recomandarea de oferire a acestora în cadrul evenimentelor. 

Nuntă, cununie, botez

Acestea sunt trei dintre cele mai fericite evenimente ale vieții, iar pentru fiecare în parte există flori simbolice. Trandafirii sunt nelipsiți din buchetele sau aranjamentele specifice acestor evenimente, pentru că aceștia au un aspect deosebit de plăcut, o bogăție de culori și mirosuri, dar și flori bogate, care oferă un aspect deosebit. De asemenea, pe lângă trandafiri poți opta pentru bujori buchet, deoarece aceștia sunt deosebit de potriviți pentru evenimente speciale precum nunțile sau cununiile. Crizantemele, garoafele sau freziile sunt de asemenea foarte potrivite, deoarece oferă o panoplie de culori și forme buchetelor. 

Ziua îndrăgostiților, întâlniri amoroase

Pentru o întâlnire cu persoana iubită sau ca surpriză de Ziua Îndrăgostiților poți opta pentru un  buchet trandafiri rosii, aceștia fiind un simbol internațional al iubirii. Petalele cărnoase și catifelate ale trandafirilor roșii semnifică iubirea pasională, profundă, consumatoare, iar mesajul este cu siguranță înțeles și de către persoana care primește buchetul de flori. 

Desigur, dacă nu vrei să te înscrii în tiparele uzuale poți dărui și altfel de flori cum ar fi frezii, garoafe sau lalele, dar cu respectarea codului de culoare care implică nuanțele cât mai apropiate de roșu. 

Ziua mamei, diferite aniversări

Aniversările sunt momente speciale, pe care le poți marca cu ușurință prin buchete de flori speciale, grandioase, lucrate cu migală de designeri floriști. Poți opta pentru trandafiri, lalele, ghiocei, zambile, gerbera, bujori sau orice alt tip de floare, deoarece în acest caz  nu există o condiționare anume a culorilor sau tipurilor de flori. 

Înmormântări, comemorări

Dacă vrei să aduci un omagiu cuiva și nu știi exact ce flori să aduci, atunci ai putea să te orientezi către crini, frezii sau garoafe, dar și trandafiri sau lalele. Important este în acest caz să respecți codul culorilor, deoarece va trebui să alegi nuanțe neutre, alb, bej, galben sau roz pal, desigur, având în vedere și ritualurile din fiecare cultură. 

Evenimente corporate

Pentru un eveniment de companie, indiferent dacă vorbim despre o promovare sau despre celebrarea unei reușite de echipă. Poți opta pentru flori sau aranjamente florale ce includ trandafiri, lalele sau garoafe, având însă grijă la modul de prezentare. 

Florile sunt perfecte pentru a marca anumite momente, așadar ia în calcul acest mic ghid în vederea alegerii potrivite a florilor atunci când urmează să participi la un eveniment.