Sport

Gigi Becali a găsit vinovaţii după eşecul cu Dinamo

După eșecul cu rivalii, FCSB ocupă locul trei, la șase puncte de liderul CFR Cluj și trei în urma Universității Craiova, clasată pe doi.
La ce să-i ajut eu pe adversari? Ce, declarațiile mele au intrat pe teren azi? De unde să știu că noi nu mai putem să alergăm. Părerea mea e că jucătorilor le era frică. De ce? Pentru că nu-s pregătiți. Când nu ești pregătit bine, ți-e teamă. Uite, Coman, când a rămas singur, îi era teamă. Păi îi era teamă înainte? Moruțan parcă era circar acolo. Noi am jucat în nouă în prima repriză, Coman și Moruțan au jucat la ei. Asta s-a întâmplat, nu declarațiile mele„, a declarat Becali, în exclusivitate pentru Digi Sport.
Patronul de la FCSB a adăugat că Moruțan nu va mai juca prea curând în echipa lui Vintilă. De altfel, fotbalistul de 20 de ani a fost schimbat la pauză în derby, cu Adi Popa.

„Moruțan e prințul nostru, se încurcă în minge. O să mai prindă echipa el… Îți dai seama, că nu mai are când”, a mai spus Gigi Becali.

Antrenroul FCSB, Bogdan Vintilă, a dat vina pe jocul individualist al fotbaliştilor lui pentru înfrângerea din derbiul cu Dinamo.

Nu am făcut un joc strălucit în această seară. Regret enorm că nu am reuşit să câştigăm pentru aceşti suporteri minunaţi. Nu înţeleg ce spuneţi, că am fost depăşiţi la toate capitolele! Aveam controlul jocului, a interevnit o execuţie la o lovitură liberă şi au preluat conducerea fără să ne pună probleme până atunci. După aceea a venit acea eliminare. În zece am reuşit să egalăm. În a doua repriză din păcate o nesincronizare a făcut să primim al doilea gol, iar de acolo consider că am început să punem presiune mai mare şi să ducem mingea în careul advers. Este probabil o presiune greu de gestionat şi chiar mă gândeam că trebuia să fim mai uniţi, devotaţi unul pentru celălalt, să încercăm să punem pe primul loc binele echipei şi să lăsăm deoparte partea individuală a fiecăruia. Mă refer la atitudine, la spiritul acela de echipă, spiritul de sacrifciu care trebuie avut. La acest aspect cei de la Dinamo ne-au bătut astăzi. Nu joacă fiecare pentru el, trebuie să jucăm ca echipă, să fim toţi în acelaşi timp în aceeaşi direcţie, trebuie să gândim la unison. Este dorinţa fiecărui jucător de a arăta că e foarte bun şi atunci a dispărut acel joc colectiv pe care l-am avut anul trecut. Am rotit jucătorii pe posturi şi cu acordul lor şi cu pregătirea necesară şi la acest joc am înţeles că avem nevoie de mai multă atitudine. Avem o dificulatate în a finaliza, trebuie să şutăm mai mult la poartă, să avem mai multă responsabilitate. În rest, jucătorii au făcut un efort extraordinar astăzi şi în zece, din păcate ne-a lipsit atitudinea pe care am avut-o când am rămas în zece jucători. Nu comentez de ce l-am înlocuit pe Coman, am explicaţiile mele, nu trebuie să le expun public. Diferenţa e remontabilă faţă de locul I, dar totul depinde numai de noi, nu trebuie să ne uităm în curtea altuia. Trebuie să strângem rândurile, în momentele acestea se cunosc caracaterele. Suntem şi vom deveni un grup mai puternic îmrepună cu suporterii„, a declarat Vintilă, la microfonul televiziunilor care transmit Liga I.

Întrebat dacă a dorit transferul atacantului Adrian Petre de la Esbjerg, Vintilă a răspuns: „Da. Vom vedea în ce stadiu d epregătire este şi cum îl vom integra în echipă.”

Dinamo a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (1-1), formaţia FCSB, în etapa a XXV-a a Ligii I. FCSB a evoluat în inferioritate numerică din finalul primei reprize.

Au marcat: Sin ’37, V. Lazăr ’62 / Tănase ’45+9 (p).

sursa