Showbiz

Gigi Becali: „Vor fi, dar să nu ne temem. Nu Putin comandă, ci ăia care au miliardele”

Gigi Becali a vorbit în exclusivitate la Romania TV despre conflictele armate care vor izbucni la granița României. Afaceristul consideră că responsabilii sunt marii bogătași ai Rusiei.
Gigi Becali a făcut dezvăluiri incredibile în cadrul unui interviu de senzație difuzat la Romania TV, în seara de Crăciun. Gigi Becali consideră că vor exista războaie mai mici la granița României, dar populația nu ar trebui să se teamă.
De asemenea, Becali și-a manifestat simpatia față de Putin și a declarat că nu liderul de la Kremlin este responsabil pentru războiul actual cu Ucraina și nici pentru eventualele conflicte armate ce vor urma. Afaceristul consideră că cei care acționează din umbră sunt marii bogătași ai Rusiei.

Putin, om important, tot vorbește cu americanii tot pare că nu se înțeleg. E aproape de noi. Deci, mie nu mi-e frică de război, că e ce-a zis Christos și a spus. Când veți auzi de războaie să nu vă temeți căci vor fi. Dar nu va veni sfârșitul. Deci, nu e sfârșitul din războaie. Dacă ar fi un război acuma, mare, e sfârșitul îți dai sea … bomba atomică. Cu rușii și în Ucraina. Și-așa era a lor, în Crimeea. Sunt 90% ruși vorbesc rusește, ce vrei să fii ucrainean.

Nu știu dacă acolo ar trebui să fie democrație, politică nu fac. Eu știu ce a zis Christos. Nu mă pricep și la politică, nu mă mai interesează pe mine asta. Eu ce-a zis Christos îți spun ție. Nu vor fi războaie. Vor fi războaie mici, dar să nu ne temem. O să stăm liniștiți. Deci, nu mă tem de război că-s războaie mici, că nu e sfârșitul.

Nu mă interesează pe mine politica lor și nu mă interesează războaiele lor. Ți-am zis oamenii bogați, nu Putin, că ce să facă Putin, comandă ăia care au miliardele, bani cât toată Rusia. Care sunt ăia? 40-50-60 de familii, n-ai văzut că 20 de familii, adică 20 de oameni țin 50% din bogăția globului. Deci 20 de oameni au bogăție cât jumate din glob, dar lor nu le ajunge atâta. Nu vor numai asta”, a declarat Gigi Becali.

Preşedintele rus Vladimir Putin a ameninţat duminică, la televiziunea de stat, că reacţia sa în cazul în care NATO nu-i acordă garanţiile de securitate pe care le cere cu privire la extinderea Alianţei către est va depinde de ”propunerile pe care (i) le prezintă experţii militari”, relatează DPA şi The Associated Press.

Rusia va încerca să obţină un rezultat constrângător juridic al acestor negocieri, a subliniat el. Moscova a transmis săptămâna trecută NATO şi Statelor Unite proiecte a două tratate prin care cere încetarea extinderea blocului militar occidental către est, pe care o consideră o ameninţare la adresa Rusiei.

Moscova cere de asemenea garanţii prin care NATO să se angajeze să nu integreze Ucraina – o revendicare pe care Alianţa a respins-o deja în trecut.

Negocieri urmează să aibă loc în ianuarie între ruşi şi americani, a anunţat Moscova.