Extern

Grecia deschide sezonul turistic pe 14 mai

Ministrul grec al Turismului a anunţat că Grecia vrea să deschidă sezonul turistic pe 14 mai. Autorităţile elene pun, însă, condiţii. Vor permite accesul turiştilor vaccinaţi anti-COVID, a celor care au anticorpi sau a celor care prezintă un test RT-PCR cu rezultat negativ la noul coronavirus.
Grecia deschide sezonul turistic pe 14 mai. Oficialii de la Atena au anunţat că, în acest context, vaccinarea angajaţilor din domeniul turismului va deveni o prioritate, după imunizarea personalelor din categoriile vulnerabile.

„Vrem să dechidem sezonul turistic pe 14 mai, cu anumite reguli şi protocoale actualizate. Până atunci, vom ridica treptat restricţiile în funcţie de condiţii”, a declarat Haris Theocharis, ministrul grec al Turismului
Oficialul elen a făcut anunţul în cadrul unei conferinţe de presă la Muzeul Acropole, susținută în cadrul Expoziției internaționale de turism ITB Berlin, care în acest an este organizat online din cauza pandemiei COVID-19.
Haris Theocharis a vorbit şi despre protocoalele sanitare care vor fi aplicate odată cu deschiderea sezonului turistic. Grecia va permite accesul turiştilor care au fost vaccinaţi anti-COVID, a celor care au imunitate în urma recuperării sau a celor care prezintă teste RT-PCR cu rezultat negativ la COVID-19.

„Toți turiștii pot fi supuși unor teste aleatorii, în același mod ca anul trecut. Cu toate acestea, o diferență importantă față de anul trecut o reprezintă «testele rapide», datorită cărora carantina pentru cazuri pozitive va începe, acum, fără așteptarea de 24 de ore ca în 2020.

Costul spitalizării sau orice altă acțiune necesară, care vizează protejarea sănătății turiștilor, a profesioniștilor și a cetățenilor, va fi suportat de statul grec”, a declarat Haris Theocharis.

Oficialul elen a mai precizată că „ceea ce se aplică cetățenilor greci se va aplica turiștilor, fără nicio diferență sau excepție, cum ar fi utilizarea obligatorie a măștii în locuri publice „.

sursa