Scitech

Greseala pe care o fac toti utilizatorii iPhone!

Un gest la care recurg aproape toti utilizatorii de iPhone afecteaza performanta telefonului.

Milioane de utilizatori iPhone fac o greseala banala, care poate afecta serios performanta telefonului. Analistul John Gruber spune ca niciodata nu trebuie inchise prin swipe aplicatiile care nu mai sunt folosite.

De obicei, utilizatorii le inchid complet, de teama ca aplicatiile care raman deschise pe fundal vor consuma bateria si memoria telefonului.

La iOS insa nu se intampla asa. Aplicatiile sunt practic „inghetate” si nu mai consuma nimic daca nu sunt folosite, scrie The Independent.
Prin urmare, inchiderea si eliminarea lor prin swipe este inutila. Mai mult, chiar reduce performanta telefonului, pentru ca aceasta operatiune consuma baterie, iar aplicatiile vor reporni mult mai incet dupa ce sunt inchise complet. Totodata, vor consuma mai multa energie cand vor fi relansate.

In ultimii ani, mai multi experti si reprezentanti Apple au declarat ca utilizatorii iPhone nu trebuie sa inchida complet aplicatiile pe care nu le mai folosesc.

Exista insa si cateva exceptii, de aplicatii care consuma bateria de iPhone daca raman in fundal, iar printre acestea se numara si Facebook. Utilizatorii pot vedea insa care aplicatii le consuma bateria, astfel incat nu trebuie sa le inchida pe toate.

Bzi.ro