Sanatate

Iata ce nu stiai. Filturul de cafea te poate ajuta sa te protejezi de coronavirus

Un grup de profesori universitari, cat si ingineri chimisti si textilisti au facut o descoperire uluitoare pentru a va proteja de virus, au confectionat masa de protectie din filtrele de cafea, care tin virusul la distanta retinand particule submicrometrice de peste 90%, relateaza wowbiz.ro.

Studiul a fost demarat din cauza faptului că, în ciuda faptului că oamenii au nevoie demăşti pentru a se proteja de o posibilă infectare cu noul coronavirus, ele lipsc din farmacii.

„Iata spre exemplu un singur servetel tip prosop bucatarie (din alt material, mai scump) are o eficienta de 67% privind retinerea particulelor de 0.3 micrometri.

Adica mai mare cu 13% decit cel testat anterior (prosop uzual).

In doua straturi, deja e o alternativa buna.

Am testat si filtre de cafea.

Hirtia e foarte buna, 94%!!

Posibil ca alte tipuri de filtre de cafea sa fie mai prietenoase cu respiratia.

Dar respiratia e inca mai grea prin aceasta hirtie.
Dar e bine de retinut pentru cei ce fabrica masti turnate cu imprimantele 3D.

Ar putea fi folosita in combinatie/mixtura, depinde mult de suprafata.

Mastile primite ieri sunt foarte bune.

Peste 90%.

Repet, repet.

Testez eficienta retinerii particulelor submicrometrice.

Aceste masti sau materiale folosite acum de avarie nu sunt testate biologic, din punct de vedere al compusilor alergici sau cum interactioneaza cu materialul biologic (gura, fata, nas).

Pentru oricare dintre acedte teste se fac masuratori in laboratoare specializate sau sub supravegherea medicilor acolo unde se stiu cazuri senzibile/au alergie, etc”, a scris profesorul Gurlui pe pagina de Facebook.