Social

Iata cum poti primi 15.000 de euro de la Stat

O noua veste buna pentru toti romani, Statul ofera pana in suma de 15.000 de euro pentru a-ti construi casa intr-una energetica

Romanii pot sa i-a 15.000 de euro prin acest program „Casa eficienta energetic”, care acest proiect isi propune sa stimuleze persoanele fizice la a creste eficienta energetica a imobilelor, si utilizand energia prin sursele regenerabule in case unifamiliale locuibile, prin inaltimea de 3 nivele.

„Bugetul alocat programului este de 430 milioane lei, însă Costel Alexe, Ministrul Mediului, a dat asigurări că acesta ar putea fi suplimentat cu până la 150%, în cazul în care românii vor fi interesați să-și eficientizeze energetic locuințele”, conform evz.ro.

Iata despre ce este vorba pentru o avea o locuinta energetica, mai exact, este temperatura din casa sa ramana paretii imobilului caldura, iar conditiile de consum sa fie cat mai mic.

Acest lucru se face prin instalarea unor ferestre izolante de tip ”geam termopan”, prin izolarea acoperișului, ”anveloparea” pereților exteriori, prin montarea unor centrale mai eficiente din punct de vedere energetic, prin montarea de panouri solare, a unor sisteme de ventilație, a unor corupri de iluminat cu led sau chiar a unor senzori de mișcare, a unor robineți și conducte noi, etc.

Atenție, însă! Programul permite proprietarilor de case finanțări de până la 15.000 euro, sumă nerambursabilă, din care se poate deconta maxim 60% din costul unor lucrări pentru creșterea eficienței energetice. Restul de 40% trebuie suportat de proprietar.

Programul de finanțare și-a propus să ajute cel puțin 9.000 de proprietari din România cu până la 15.000 euro, bani de la stat, nerambursabili, pentru proiecte de eficiență energetică a imobilelor.