Scitech

Informeazate cum eviti suprataxarea cand faci cumparaturi online

Informeazate cum eviti suprataxarea cand faci cumparaturi onlineDacă simți vreodată că ești urmărită când faci cumpărături, mai ales online, află că nu este doar o impresie și dacă ai verificat o dată prețul unul produs, istoricul tău de căutări este apoi memorat și anumiți comercianți pot schimba prețurile în funcție de locația ta, sistemul de operare și alți parametri.
În principiu, motoarele de căutare sunt făcute în așa fel încât să afișeze prețuri mai mari în funcție de cerere și de exemplu, dacă locuiești într-o zonă considerată mai bună, s-ar putea să îți fie afișate prețuri mai ridicate. Pentru a evita să fii suprataxată, îți venim în ajutor cu următoarele trucuri.

1. Schimbă-ți adresa de IP sau tastează mai multe coduri poștale

Comercianții îți pot urmări locația în două moduri: fie îți cer să-ți introduci codul poștal fie verifică de unde provine IP-ul tău. Astfel încât dacă locuiești într-o zonă cu venituri mari, încearcă să tastezi codul poștal dintr-o zonă învecinată, unde știi că nivelul de trai este un pic mai scăzut sau ca și metodă alternativă, mai complexă, maschează-ți IP-ul. Această metodă nu-ți garantează automat un preț mai mic, dar măcar vei putea verifica dacă site-ul de pe care urma să-ți faci cumpărături practică politici de preț diferite.

2. Dezactivează cookie-urile sau navighează incognito

Verificând ce cookie-uri îți apar ție, comercianții sunt la curent cu ce obiceiuri ai, așa că încearcă să faci cumpărături în privat mode sau măcar să blochezi reclamele. De asemenea, te va ajuta și să îți cauți ceva de pe un browser și să cumperi de fapt din altul.

3. Verifică prețurile de pe dispozitive diferite

Destul de multe site-uri afișează prețuri diferite în funcție de sistemul de operare folosit sau de tipul dispozitivului, respectiv dacă folosești Internetul de pe Mac, Windows, Android sau iPhone.

4. Verifică prețurile în mai multe locuri

Aceasta este soluția cea mai evidentă, dar dacă un preț ți se pare prea mare, verifică și pe alt site sau downloadează o extensie de browser care te anunță când se ieftinesc prețurile, ca să fii sigură că nu ratezi vreo ofertă specială.

Feminis.ro