Scitech

Instagram saboteaza distribuirea în TikTok

Utilizatorii Instagram care voiau să-și exporte Reels-urile în TikTok au fost obligaţi de aplicaţie să publice mai întâi videoclipul. Altfel, aceştia riscau să-și piardă funcția audio.

Meta neagă că ar fi vorba de o acţiune intenţionată: „o eroare audio”…
Potrivit site-ului The Verge, compania a invocat o „eroare audio” ce este în curs de remediere, referitor la incident; Meta neagă că ar fi dezactivat intenționat sunetul videoclipurilor Reels descărcate pentru a împiedica utilizatorii să le exporte spre TikTok. Defecţiunea pare să fi afectat în special posesorii de iPhone.

Utilizatorii Instagram puteau filma și edita un videoclip, anterior acestui incident, folosind instrumentele Reels unde optau pentru a-l descărca și publica în altă parte.
TikTok oferă utilizatorilor posibilitatea de a posta lejer videoclipurile de pe Facebook și Instagram Reels; invers necesită descărcarea manuală a videoclipului.

Internauţii postează adesea Reels în conturile lor TikTok astfel că Instagram și Facebook nu mai sunt destinații exclusive pentru conținut ceea ce determină o concurenţă între platforme.

Reels și TikTok au instrumente de editare diferite, așa că este ușor de înțeles de ce un utilizator ar putea dori să editeze într-o anumită platformă și să posteze încrucișat – fără a mai menționa că, pur și simplu, economisește timp

sursa