Actualitate

ITALIA-Apple si Samsung investigati de autoritati

Autoritatea antitrust din Italia investighează Apple și Samsung pe motiv că acestea încetinesc în mod voit smartphone-urile proprii pentru a forța consumatorii să cumpere alte dispozitive scrie libertatea.ro
Instituția spune că cei doi giganți ar încălca patru articole din codul național al consumatorilor. Apple și Samsung riscă amenzo de câteva milioane de euro fiecare.
Apple are mari probleme după ce a fost forțată să recunoască faptul că încetinește în mod voit iPhone-urile vechi.

Gigantul american a fost dat în judecată de consumatorii furioși care se simt păcăliți.

În Franța, procurorii au demarat o investigație similară, la plângerea unui grup de consumatori.

De asemenea, Apple a recunoscut recent că absolut toate produsele sale sunt vulnerabile în fața hackerilor din cauza Meltdown și Spectre. Meltdown afectează doar procesoarele Intel, dar Apple folosește cipurile Intel în linia de calculatoare Mac. Pe de altă parte, Apple proiectează singură cipurile de pe iPhone, iPad, iPod Touch sau Apple TV.

Samsung, o surpriză
Pe de altă parte, numirea Samsung în cadrul investigației este o surpriză, deoarece softurile sale pentru mobile nu au fost puse sub semnul întrebării.

Interfața TouchWiz, pe care Samsung o altoiește peste Android, este recunoscută că încetinește smartphone-urile în comparație cu altele, dar acest lucru se întâmplă încă de la începuturi. Mai mult, în ultimii ani Samsung a început să elimine diverse elemente din aceasta pentru a fi mai rapidă.

Anterior, Samsung a avut probleme cu bateriile de pe Galaxy Note 7, care explodau. Samsung a fost nevoit să retragă toate unitățile de pe piață.