Scitech

Samsung a lansat smartphone-urile Galaxy Note10 şi Note10 Plus

Producătorul coreean Samsung vrea să vândă două flagship-uri care împart brandul Galaxy Note.

Spre deosebire de anii trecuţi, Note10 nu mai este doar numele unui smartphone, ci al unei serii care este compusă acum din două versiuni şi are şanse să se înmulţească pe viitor. Cele două telefoane lansate se numesc Galaxy Note10 şi Note10+.
Cea mai evidentă deosebire dintre cele două o reprezintă ecranul de tip AMOLED. Acesta măsoară 6,3 inch în cazul lui Note10 şi urcă la un ameninţător pentru tablete 6,8 inch la Note10+.

Cum spune Samsung, noile smartphone-uri beneficiază de un design în care ramele din jurul ecranului sunt „aproape invizibile”.

Nu la fel de invizibilă este camera frontală, introdusă într-un orificiu săpat chiar pe centru.

Ambele versiuni vor oferi un sistem foto compus din trei camere. Camera principală are 12 MP şi este secondată de o cameră ultrawide de 16 MP şi o cameră tele cu 12 MP.

Note10+ va avea şi un senzor ToF, care vi folosit de aplicaţia 3D Scanner pentru a crea obiecte de 3D din obiectele scanate.

La baza celor două modele va sta proaspăt lansatul chipset Exynos 9825, înlocuit cu Snapdragon 855 în unele pieţe, şi 8/12GB memorie RAM.

Poate surprinzător, nu va există o versiune cu 128 GB spaţiu de stocare. Note10 se va limita 256 GB spaţiu de stocare, în vreme ce în cazul lui Note10+ utilizatorii vor avea de optat între 256 GB şi 512 GB, memorie care foloseşte noul şi mai rapidul UFS 3.0.

Dacă Note10 este dotat cu o baterie „normală”, cu 3.500 mAh capacitate, bateria de 4.300 mAh din dotarea lui Note10+ constituie un element important în favoarea modelului cu ecran mai mare.

Producătorul promite şi că sistemul de încărcare rapidă va alimenta telefonul în doar câteva suficient pentru a putea fi folosit câteva ore.

Nu există ieşire audio de 3,5 mm, în schimb pot fi folosite carduri de memorie microSD, dar doar în cazul lui Note10+.

S Pen, stylus-ul companiei coreene, va putea fi folosit în cazul noilor modele şi fără a atinge ecranul. Vor exista unele gesturi care vor putea fi folosite de la distanţă pentru acţiuni precum realizarea fotografiilor sau schimbarea paginilor din cadrul prezentărilor PowerPoint.

Ambele versiuni vor avea şi câte o variantă cu 5G, cu aceleaşi dotări tehnice şi design.

Preţurile pentru Note10 vor începe de la 949 euro, în vreme ce modelul, Note10+ va costa de la 1.099 euro. Cele două smartphone-uri vor intra pe piaţă pe 23 august.

sursa