Extern

Italian considerat vindecat de coronavirus, testat din nou pozitiv pentru virusul COVID-19

Un bărbat de 40 de ani din Torino, considerat vindecat de noul coronavirus, a fost testat din nou pozitiv pentru virusul COVID-19.

Medicii spun că italianul, care a fost primul pacient infectat cu coronavirus în regiunea italiană Piemont, este complet asimptomatic şi a rămâne în izolare la domiciliu.
Medicii Spitalului de Boli Infecţionase „Amedeo di Savoia” au anunţat pe 13 martie că bărbatul de 40 de ani s-a vindecat de coronavirus.

Pacientul a fost supus marţi unor noi investigaţii medicale şi, cu toate că este complet asimptomatic, a fost testat din nou pozitiv pentru coronavirus.

„Confirmăm că s-a vindecat. În astfel de cazuri este normal că există o oscilare între negativ şi pozitiv. Se întâmplă în cazul tuturor infecţiilor. Este o mică „urmă” a infecţiei, dar nu este o recidivă, aşa cum reiese din testul pozitiv„, a explicat medicul specialist în boli infecţionase, Giovanni Di Perr.

Potrivit medicilor, pacientul poate reveni în colectivitate în momentul în care există certitudinea că nu va mai putea transmite infecţia.