Extern

Jair Bolsonaro: Vaccinurile anti-COVID-19 ar putea transforma persoanele în „femei cu barbă” sau „în crocodil”

Jair Bolsonaro, președintele Braziliei, se opune total vaccinurilor anti-COVID-19. El a spus că dozele produse de Pfizer și BioNTech ar putea transforma persoanele vaccinate în „femei cu barbă” sau „în crocodil”.

De altfel, acesta a susținut în repetate rânduri că nu crede că există coronavirusul. Totuși, el a fost infectat și, ulterior, a anunțat triumfător că s-a vindecat. Iar când alți lideri ai lumii lansau apeluri repetate către populații să respecte regulile de prevenție, Bolsonaro însuși nici nu voia s-audă. El a fost nevoit să poarte masca de protecție după ce a fost obligat de instanță.

Jair Bolsonaro iar are convingeri pe subiecte medicale. De data aceasta, despre vaccinurile anti-COVID-19

„În contractul Pfizer scrie foarte clar: ”nu suntem responsabili pentru niciun fel de efecte secundare”. Dacă te transformi în crocodil, este problema ta! Dacă devii superman, dacă unei femei începe să-i crească barbă sau dacă un bărbat începe să vorbească cu o voce efeminată, ele (laboratoarele) nu au nimic de-a face cu aceasta”, a declarat președintele Braziliei, în timpul unui discurs susţinut în oraşul Porto Seguro, potrivit Agerpres.

În Brazilia, vaccinul la care face referire Bolsonaro, produs de companiile Pfizer și BioNTech, e testat deja de mai multe săptămâni. În Marea Britanie și Statele Unite, el e folosit în campaniile de vaccinare a populației.

Joi, Curtea Supremă a Braziliei a decis că vaccinarea anticoronavirus e obligatorie, dar „nu forţată”. Asta înseamnă că autoritățile vor putea amenda o persoană care refuză vaccinarea sau ar putea să-i interzică frecventarea unor locuri publice, dar nu vor putea folosi forța împotriva ei. Planul de vaccinare oricum e criticat de toate partidele și șansele de reușită sunt serios diminuate chiar de discursul președintelui.

Jair Bolsonaro a spus că el nu se va vaccina.

„Unii spun că dau un prost exemplu. Însă imbecililor, idioţilor care spun asta, le răspund că am fost deja contaminat cu acest virus, am anticorpi, şi atunci de ce să mă vaccinez?”, a continuat el.

sursa