Extern

Covid-19: creșterea Braziliei atinge un nivel nou, pe măsură ce decesele zilnice trec de 2.000

Brazilia a depășit 2.000 de decese legate de Covid într-o singură zi pentru prima dată, pe măsură ce ratele de infecție cresc.

Țara are al doilea număr cel mai mare de morți din lume, în spatele SUA. Experții avertizează că rata de transmisie este agravată de variantele mai contagioase.

Miercuri, fostul lider Luiz Inacio Lula da Silva a lovit deciziile „stupide” ale președintelui Jair Bolsonaro.

Domnul Bolsonaro a minimizat amenințarea cu virusul. La începutul acestei săptămâni, el le-a spus oamenilor să „nu se mai plângă” .

Care este varianta Braziliei?
Bolsonaro le spune brazilienilor să „nu se mai plângă”
Creșterea cazurilor a pus sistemele de sănătate în cele mai mari orașe din Brazilia sub o presiune imensă, multe fiind aproape de prăbușire, avertizează centrul de sănătate publică din Brazilia, Fiocruz.

Margareth Dalcolmo, medic și cercetător la Fiocruz, a declarat că țara se află „în cel mai rău moment al pandemiei”.

„2021 va fi încă un an foarte greu”, a declarat ea pentru agenția de știri AFP.

Miercuri, Brazilia a înregistrat 2.286 de decese, ajungând la 268.370.

Înseamnă că Brazilia are o rată de 128 de decese la 100.000 de locuitori – locul 11 ​​dintre cele 20 de țări cele mai afectate din lume. Cele mai mari rate sunt în Republica Cehă, cu 208 decese la 100.000 de oameni și în Marea Britanie, cu 188 de decese la 100.000 de oameni, potrivit Universității Johns Hopkins din SUA .

Joi este aniversarea declarației unei pandemii de către Organizația Mondială a Sănătății. În întreaga lume au fost înregistrate peste 118 milioane de cazuri de virus și peste 2,6 milioane de decese.
sursa