Extern

Serviciul de sănătate din Brazilia se află în „cea mai gravă criză din istoria sa”

Brazilia se confruntă cu o prăbușire istorică a serviciilor sale de sănătate, întrucât unitățile de terapie intensivă din spitale rămân fără capacitate, a avertizat institutul său de sănătate, Fiocruz.

Unitățile Covid-19 din toate cele 27 de state din Brazilia, cu excepția a două, au o capacitate sau peste 80%, potrivit Fiocruz.

În statul Rio Grande do Sul nu există deloc paturi de terapie intensivă.

Avertismentul a apărut în momentul în care țara a înregistrat cel mai mare număr zilnic de morți, încă 2.841 murind în decurs de 24 de ore.

Această cifră constituie un salt mare de la maximul anterior de 2.286 din 10 martie .
„Extrem de critic”
Într-o declarație [în portugheză], Fiocruz a spus că situația este „extrem de critică în întreaga țară” .

„Analiza cercetătorilor noștri sugerează că este cel mai mare colaps al spitalului și al serviciilor de sănătate din istoria Braziliei.”

Creșterea braziliană Covid atinge un nou vârf critic
Vaccinuri Covid: Cât de rapid este progresul la nivel mondial?
Oficialii din domeniul sănătății din cel mai populat stat brazilian, São Paulo, care marți a înregistrat, de asemenea, un număr record zilnic de morți, au cerut noului ministru al sănătății să ia în considerare impunerea unui blocaj național.

Marcelo Queiroga – care va fi numit oficial ministru al sănătății mai târziu miercuri – este a patra persoană care deține funcția de când a început pandemia
sursa