Actualitate

Jandarmeria Maramures – Portret de jandarm

Din seria manifestărilor dedicate aniversării a 171 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române, continuăm să prezentăm povestea unor colegi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Maramureş.
Astăzi, îl prezentăm pe colegul nostru sg.maj. Muscan Alexandru care a absolvit școala militară de subofițeri jandarmi ,,PetruRareș” Fălticeni în anul 2018, primul său loc de muncă fiind la Gruparea Mobilă de jandarmi Cluj Napoca iar din luna iulie 2020 este la Detașamentul mobil din cadrul Jandarmeriei Maramureș.
Totul a început cu un apel 112, primit în jurul orelor 04:30, în 29 decembrie 2020, prin care, agentul de poliție și sg.maj. Muscan Alexandru din componența patrulei mixte de ordine și siguranță publică aflată în serviciu pe raza municipiului Baia Mare, au fost informați despre un incendiu. Cei doi au realizat imediat că în astfel de situații, nu este timp de pierdut și au plecat în grabă, cu gândul de a acorda sprijin însă, s-a nimerit ca ei să ajungă primii la fața locului, situație în care nu au stat pe gânduri și au acționat. În acel loc se simțea puternic un miros de fum, iar când au ajuns la scara blocului au constatat că la etajul 7 erau flăcări și un fum negru, dens. În momentul în care au intenționat să urce, cei doi au fost întâmpinați de către două perosane cu vârsta de aproximativ 60 de ani care i-au rugat să urce repede să o scoată pe fiica lor din acel apartament. Ajunși în apartamentul cuprins de flăcări au observat o femeie care plângea, era speriată și nu voia să părăsească apartamentul. Colegii noștri au încercat să o liniștească, să o convingă să iasă din apartament, a acceptat să iasă iar apoi, într-o fracțiune de secundă a fugit din nou în ultima cameră din apartament, moment în care Alexandru i-a spus colegului polițist că intră în apartament să salveze femeia care era confuză în acele momente, lucru care s-a și întâmplat. Afectati cu toții de fumul negru și dens, precum și de flăcările care continuau să crească, au reușit să scoată femeia din apartament. Ulterior s-a primit sprijin din partea unei alte patrule din zonă iar între timp au ajuns și pompierii la fața locului pentru a stinge incediul.
Colegul nostru își îndeplinește cu responsabilitate atribuţiile de serviciu şi este apreciat de către conducerea instituţiei pentru activitatea pe care o desfăşoară.