JURNALISMUL ONLINE ESTE DE PREFERAT JURNALISMULUI DIN PRESA SCRISĂ

Argumentul 1: Jurnalismul online prezintă avantaje economice şi ecologice

Prin faptul că jurnalismul online nu se tipăreşte, ci se păstrează într-un format virtual, acesta devine mai ecologic faţă de jurnalismul scris, unde se foloseşte hârtie, care ulterior se pierde foarte uşor.

Citește și: Seriale noi în 2025: O privire detaliată asupra celor mai așteptate producții

De asemenea, tot prin faptul că jurnalismul online nu este tipărit, sunt eliminate cheltuilelile tipăririi, editării şi a publicitizarii, datorită faptului că aceştia plătesc doar hosting-ul, ce reprezintă o sumă infimă. De asemenea, „gazda” acelui site trebuie să dea o anumită sumă de bani publicaţiei în funcţie de numărul vizitatorilor.

De asemenea, cititorul nu va cheltui o anumită sumă pentru ştirile pe care le va dori să le consulte, ci pur şi simplu va intra pe internet, să consulte un site şi să verifice şi sursa acelor ştiri, fiind astfel la curent cu ştirile şi, mai ales, cu calitatea acestora.

Citește și: Cele mai Căutate Sfaturi pentru a Crește Traficul Online

Jurnalismul online este, astfel, mai eficient din punct de vedere economic, atât pentru redactor, cât şi pentru cititor, astfel încât redactorul îşi primeşte banii de la cititor, banii unui singur click.

Suma cerută de către publicaţiile scrise sunt oarecum mai mari (pe lună) faţă de abonamentul unui om la o reţea de internet, dat fiind faptul că pentru a afla o anumite ştire, un cititor se poate simţi nevoit să citească din mai multe surse, să cumpere mai multe ziare şi, implicit, să cheltuie o sumă destul de mare pe zi.

Citește și: Care sunt routerele Wi-Fi cu acoperire mare?

Argumentul 2: Informaţia redată de către publicaţiile online sunt mai eficiente decât cele scrise

Articolele online pot conţine şi fişiere audio sau video. De asemenea, sursele sunt mai uşor menţionate de către redactor, astfel încât se poate testa mai repede veridicitatea acelei informaţii. De asemenea se poate menţine un feedback mult mai eficient între redactor şi cititor, prin sondaje de opinie sau prin comentarii.

De altfel, redactorul are opţiunea de a edita articolul său şi de a modifica anumite detalii, astfel încât acestea să fie în conformitate cu realitatea, în cazul apariţiei unor noi dovezi concrete. Site-uri de hosting precum Blogspot sau WordPress pun la dispoziţia redactorului toate aceste mijloace de exprimare a articolului.

Acea ştire are un impact mai mare asupra unui cititor prin acele fişiere, având acces la ele mult mai repede decât ar avea acces la Ştirile de la televizor. Astfel, creşte eficianta acestui ziar, creşte influenţa asupra cititorului şi creşte calitatea informaţiei oferite cititorului.

Argumentul 3: Informaţiile online sunt arhivate şi stocate mai bine într-o bibliotecă virtuală

Din momentul în care redactorul a publicat respectivul articol, acesta este salvat pe acea pagină Web şi poate fi accesată oricând de către oricine, astfel încât informaţiile mai vechi sunt păstrate, lucru ce nu este valabil şi la ziarele scrise.

Ziarele online deţin mai multe informaţii care pot fi accesate oricând, pe gratis, într-un mod rapid, cititorul putând să se documenteze despre un anumit eveniment consultând şi articolele precedente, fără a fi nevoit să păstreze sau să cumpere numărul precedent al ziarului, astfel încât se produce încă un avantaj economic.