Politica

Klaus Iohannis: Președintele somează Guvernul în SCANDALUL ARMATEI

Klaus Iohannis avertizează cu privire la prelungirea mandatului șefului Armatei. Administrația Prezidențială anunță că decretul de prelungire a mandatului generalului Nicolae Ciucă în funcția de șef al Armatei a fost trimis Monitorului Oficial, menționând că întârzirea publicării decretului atrage răspunderea juridică a tuturor persoanelor implicate.

Reacția lui Iohannis vine după ce s-a scris că Liviu Dragnea vrea să blocheze publicarea în Monitorul Oficial a decretului prin care preşedintele Klaus Iohannis a prelungit cu un an mandatul lui Ciucă, și să îl înlocuiască pe acesta cu Dumitru Scarlat. Președintele PSD poate să facă acest lucru deoarece în 2018 Monitorul Oficial a revenit la Camera Deputaților.
“Imediat după ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, Decretul Președintelui României nr. 1331/2018, prin care s-a prelungit mandatul șefului Statului Major al Apărării, a fost transmis, în condițiile Legii nr. 202/1998, secretarului general al Camerei Deputaților, în vederea publicării în Monitorul Oficial al României.

Monitorul Oficial al României este publicația oficială a statului român, în care se publică actele prevăzute de Constituție, de Legea nr. 202/1998, precum și de alte acte normative.

Publicarea decretelor, acte prevăzute de Constituție, nu poate fi blocată sau cenzurată de instituțiile cu atribuții în această procedură.

Președintele României atenționează că întârzierea publicării în Monitorul Oficial al României a Decretului nr. 1331/2018 și, implicit, împiedicarea producerii efectelor acestui act are grave consecințe și atrage răspunderea juridică a tuturor persoanelor implicate.”, transmite președintele Iohannis.

B1.ro