Politica

Liviu Dragnea promite ca maxim pana in 2024 ROMANIA va adera la moneda EURO!

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat, luni, că va fi înființată Comisia Națională pentru Aprobarea Planului de Fundamentare și de aderare la Euro până în 2024, din care vor face parte reprezentanți ai Academiei Române, Președinției, Guvernului, societății civile și ai altor instituții.
Doamna prim-ministru ne-a informat că în această săptămână, prin Hotărâre de Guvern, se va înființa Comisia Națională pentru Aprobarea Planului de Fundamentare și de aderare la Moneda Euro până în 2024, comisie din care vor fi invitați să facă parte reprezentanți din Academia Română, Președinție, Guvern, părți interesate din societatea civilă, alte instituții, structurile asociative ale autorităților locale, în așa fel încât până la 15 noiembrie cel târziu calendarul de implementare și planul de acțiune și de măsuri să fie aprobat, în așa fel încât începând cu 1 ianuarie 2019 să se implementeze aceste măsuri„, a declarat Liviu Dragnea.

Congresul PSD a votat, pe 10 martie, Convenția națională pentru adoptarea monedei euro până în 2024, președintele PSD, Liviu Dragnea, afirmând că este un pas obligatoriu pentru ca România să poată sta la „masa bogaților”.

Vreau să lansăm și aprobăm prin vot începerea dezbaterilor pentru cinci convenții naționale la care vor fi invitați să participe Președinția, Banca Națională a România, Academia Română, partidele politice, membrii universitari, sindicatele, patronatele și, nu în ultimul rând societatea civilă. Prima dintre ele este Covenție națională pentru adoptarea monedei euro până în 2024. (…) Admitem că există și riscuri și trebuie să le analizăm și să le prevenim cu atenție. Trebuie să privim cu curaj și să înțelegem că este un pas obligatoriu și singura șansă ca România să se poată așeza la masa bogaților din Europa (…)”, a declarat la congres președintele PSD, Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea a afirmat în timpul congresului că vrea ca la 1 decembrie să propună un consens politic pentru stabilirea calendarului de aderare la zona euro.

Știu că Guvernul va aproba în martie Comisia națională de fundamentare a planului național de adoptare a monedei euro. În luna aprilie vor începe dezbaterile și vreau ca la 1 decembrie să putem propunem întregii societăți un consens politic pentru stabilirea calendarului de aderare la zona euro”, a spus Dragnea.