Scitech

Livrările de smartphone-uri în China au crescut cu 17% în aprilie, pe măsură ce țara se recuperează de virus

CAICT a publicat în mod tradițional vânzările de telefoane Android ca parte a datelor pe care le distribuie. Cu aceste date și câteva matematici simple, s-ar putea deduce și vânzările de iPhone.

Totuși, de data aceasta, CAICT nu a făcut acest lucru, astfel încât să nu avem o defalcare clară a performanței platformei individuale. Poate că asta a fost la cererea Apple?
Industria smartphone-urilor prezintă semne de redresare în urma unei scufundări în transporturi și vânzări din cauza pandemiei globale Covid-19.

Potrivit Academiei Chineze de Tehnologie a Informațiilor și Comunicațiilor (CAICT), un think tank susținut de stat, aproape 41 de milioane de telefoane au fost livrate de la fabricile chineze către vânzătorii locali luna trecută (40,8 milioane, ca să fie exact).

Aceasta a crescut de la 34,8 milioane în aceeași perioadă cu un an în urmă, o creștere cu peste 17 la sută față de an.
Întreaga industrie a smartphone-urilor, împreună cu o mare parte a economiei globale, s-au scufundat în primul trimestru din cauza pandemiei Covid-19 în curs.

Incertitudinea cu privire la viitorul imediat, precum și disponibilizările i-au determinat pe mulți să pună în așteptare cheltuielile discreționare. Acum, că lucrurile revin la normal în China, cheltuielile cresc.

O parte din ceea ce vedem este fără îndoială că cererea acumulată din martie, care s-a revarsat în aprilie și ar putea continua până în mai, în special având în vedere că Apple a lansat un nou iPhone în afara ferestrei sale obișnuite din septembrie.