Politica

Ludovic Orban: Dacă vorbea cu mine, găseam o soluţie

Preşedintele PNL Ludovic Orban a oferit marţi un amplu interviu jurnalistei Denise Rifai, în care a dezvăluit informaţii neştiute, atât din viaţa politică, cât şi din cea personală, despre care vorbeşte foarte rar.
Ludovic Orban a vorbit deschis depre rivalităţile politice cu colegii de partid, dar şi cu Traian Băsescu, cu care a avut mai multe schimburi de replici foarte dure de-a lungul timpului. Preşedintele PNL a răspuns şi întrebărilor lui Denise Rifai legate de zvonurile conform cărora preşedintele Iohannis l-ar vrea înlăturat de la conducerea liberalilor şi despre declaraţiile lui Rareş Bogdan la adresa sa.

Nu vă plac regulile, domnule Orban?
„Societatea se bazeaza pe respectarea unor reguli, dar unele, evident, sunt mai greu de acceptat si exista o tendinta pe care o are fiecare dintre noi de a nu respecta regulile pe care nu le considera fireti sau corecte. Eu in general respect regulile, nu numai pe cele scrise in legi, ci si cele nescrise, de intelegere intre oameni. Sunt un om normal, orice om are o anumita rezistenta la regulile care nu vin in intampinarea dorintelor sale. Important este sa fie respectate regulile importante.”, crede preşedintele Camerei Deputaţilor.

Sunteţi iubăreţ din fire?

„Orice om are predispozitie spre iubire, o atractie spre sexul opus. Sunt un om tandru, mereu am ascultat de glasul inimii, mai putin de glasul ratiunii, si atunci cand mi-a cazut cineva cu tronc, am incercat sa ajung la acel cineva. Chiar am sarit de la balcon, de la 3 metri si ceva, 4 metri.

Nu stiam ca vin parintii Mirelei, ei erau dintr-o localitate de langa Brasov, nu stiam ca vin, noroc ca am auzit masina. Un om normal este un om care iubeste, cantand la chitara mereu am incercat sa ajung la inima domnisoarelor”, dezvăluie fostul premier.

V-aţi certat vreodată cu fratele dumneavoastră pentru o fată?

„Nu. Aici chiar ne-a ferit viata sa ajungem sa iubim aceeasi fata. Chiar ni s-a intamlat ca fetele cu care eram sa fie prietene, ieseam impreuna, dar nu ni s-a intamplat niciodata sa concuram. E greu de spus cine a avut mai mult succes, fiecare are sarmul lui. Eu am avut prietena o Miss, fiecare a avut cuceriri notabile.”, rememorează Orban.

Cât de des îi spuneţi soţiei dumneavoastră că o iubiţi?

„Un lucru evident nu trebuie repetat de foarte multe ori. Suntem de mult impreuna, am stat mai mult de 6 ani pana sa ne casatorim. Nu vorbesc despre sotie, pentru ca nu si-a dorit niciodata publicitate.

Ma sprijina in cariera politica, chiar daca viata politica a dus la multe sacrificii, pentru care ii multumesc. În cele mai grele momente, pentru ca am avut momente sa pierd tot, ea chiar a fost alaturi de mine. Atunci cand crezi in Dumnezeu, nu trebuie sa o spui mereu. Daca cineva vine si imi spune de mai multe ori ca ma sprijina, imi pun intrebari, pentru ca daca chiar m-ar sprijini, acest lucru ar fi evident.”, s-a confesat Ludovic Orban.

Cu cine seamănă fiul dumneavoastră?

„Credeti ca as indrazni sa spun ca seamana mai mult cu mine in fata camerelor de filmat? Are din fiecare din noi. El de pe la 12-13 ani se ducea singur cu colegii, l-am lasat sa se duca in tabere, am incercat sa-i dam o libertate cat mai mare. Ma bucur ca a inteles aceasta libertate. Am avut un moment de cumpna, cand Tudor si sotia au vrut ca el sa mearga la facultate in alta tara, iar eu am fost foarte hotarat sa faca macar 3 ani de facultate in Romania. Daca va vrea sa faca un master in Europa, poate sa-l faca.”, a răspuns Orban.

A fost tatăl dumneavoastră unul dintre torţionarii vechii securităţi?

„Sub nicio forma, este o singura sursa, care nu a prezentat nicio dovada. Este adevarat ca inainte de a ma naste a lucrat in Securitatea, pe contrainformatii, fiind intr-o zona cu mai multa populatie maghiara. Dar sub nicio forma nu a fost tortionar

A fost retrogradat din capitan, in ultimii ani mai mult preda. A fost dat afara din securitate pentru ca a raportat un eveniment cu mai multi oameni din serviciile de securitate din alte tari, unde s-a tras cu arma. Eu nu am stiut o buna perioada de timp faptul ca a avut legatura cu securitatea.”, a declarat preşedintele PNL.

sursa