Politica

Ludovic Orban, mesaj pentru români: Cumpăraţi maşini!

Premierul a vizitat, joi, fabrica Dacia de la Mioveni şi Uzina Ford din Craiova
Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, după ce a vizitat Uzina Dacia de la Mioveni, că este importantă reluarea activităţii, întrucât fabrica realizează 3% din PIB-ul României, în timp ce întreaga industrie automotive reprezintă 10% din BIP şi 14% din exporturi.

Am vrut să vedem cu ochii noştri lucrurile bune care se întâmplă la Dacian Renault. Am avut o discuţie cu privire la graficul de reluare şi creştere a producţiei. Am avut o discuţie importantă cu privire la modalităţile în care Guvernul poate să susţină producţia şi industria automotive”, a declarat premierul Ludovic Orban, la finalul vizitei pe care a făcut-o la Uzina Dacia de la Mioveni.

Premierul a afirmat că fabrica este foarte importantă, întrucât realizează 3% din PIB este foarte importantă pentru noi, iar industria automotive produce peste 10% din PIB şi 14% din exporturi.

”Era important ca Dacia şi alte compani să-şi înceapă activitatea. Am asigurat conducerea de deschiderea nostră totală la dialog, de colabrarea pentru găsirea celor mai bune măsuri de susţinere a sectorului şi suntem alături de compaia Dacia, de angajaţi şi toţi furnizorii legaţi de Dacia care pot să-şi reia activitatea”, a mai spus premierul.

Acesta a reluat îndemnul pentru români de a cumpăra maşini, mai ales produse în România.

”Îi îndemn pe oameni să cumpere maşini, de preferinţă fabricate în România. Este o ocazie această epidemie. În maşina ta eşti în siguranţă”, a mai precizat premierul.

Aflat la uzina Dacia din Mioveni, premierul Ludovic Orban a oferit un răspuns viral când a fost întrebat de un jurnalist ce mașină ar alege. Întrebat de mașină și-ar cumpăra mâine, alegând între Ford sau Dacia, făcând abstracție că se află la uzina Dacia de la Mioveni, premierul Ludovic Orban a răspuns:

„La mine în familie părerile sunt împărțite. Un membru al familiei proferă Ford-ul, alt membru al familiei preferă Duster-ul. Eu prefer să nu vă dezvălui preferința”, a spus premierul Ludovic Orban, râzând.

Premierul Ludovic Orban a vizitat, joi, Fabrica Ford de la Craiova, şi a transmis aprecierea pentru decizia de repornire a activităţii. Orban a afirmat că a văzut câteva soluţii inovative pentru protejarea salariaţilor, care pot fi un model pentru autorităţi. Întrebat dacă instituţiile statului au în plan achiziţionarea de autoturisme fabricate în România, Orban a spus că recomandă românilor să cumpere astfel de maşini, care sunt competitive, anunţând că el însuşi intenţionează să cumpere o maşină fabricată în România.

”M-am bucurat foarte mult vestea că Ford reporneşte producţia. Încă din acel moment, am comunicat managerului companiei că voi fi prezent, iar prezena mea aici este în primul rând pentru a arăta aprecierea pentru decizia de repornire a activităţii şi pentru a stabil cele mai bune soluţii de susţinere a companiei, a producţiei de automobile şi a industieri automotive, astfel încât aceasta să poată să-şi menţină şi să-şi crească rolul”, a declarat Ludovic Orban, joi, după ce a vizitat Fabrica Ford de la Craiova.

Premierul s-a arătat plăcut suprins de soluţiile de protejare a angajaţilor implementate de companie.

”Am auzit că au fost extrem de inovativi cu privire la protejarea angajaţilor şi am văzut aceste adaptări în secţii luate pentru a proteja sănătatea angajaţilor. (…) Am apreciat deosebit toate măsurile – de la termoscannere, până la toate mesajele transmise, sfaturi şi toate mesajele. (…) Reprezintă o sursă de inspiraţie pentru noi”, a mai declarat premierul.

Acesta a explicat şi ce a discutat cu conducerea fabricii: ”Am discutat despre planul gradual de repornire aa ctivităţii până la capacitatea maximă, dar şi despre intenţia extrem de curajoasă de introdcere în fabricaţie a unor modele noi – care sunt convins vor fi de succes – dar şi despre măsurile pe care le poate lua Guvernul. Obiectivul ostru cel mai important este ca, după ce depăşim vârful epidemiei, să susţinem puternic economia pentru a reveni cât mai rapid la nivelul anterior”.

Înainte de a cumpăra o mașină de ocazie nu uitați să verificați istoricul acesteia pe automoli.ro

Întrebat dacă autorităţile vor cumpăra maşini produse în România pentru a stimula producţia, Orban răspuns: ”Recomand românilor să cumpere maşini fabricate în România. Eidemia nu trebuie să creeze motive ca să nu cumperi maşini, ci, dimpotrivă, chiar şi în condiţiile epideiei trebuie să cumperi maşini. Inclusiv intenţia mea este de a cura – că maşina mea este cam veche şi itenţia mea este de a cumpăra o maşină, evident fabricată în România”.

”Produsele companiilor care produc în România sunt competitive şi consider că pot fi achiziţionate şi pot să câştige orice procedură competitivă, în conformitate cu legea, şi este recomandabil pentru orice instituţie şi compnaie a statului să opteze pentru astfel de produse fabricate în România”, a mai declarat premierul.

Ford România a reluat, luni, activitatea, după ce a oprit producţia în 19 martie din cauza pandemiei de coronavirus.

sursa