Politica

Ludovic Orban: Orice plecare din coaliție poate duce la pierderea majorității parlamentare și la aducerea României, din nou, la cheremul PSD

Coaliția nu poate guverna dacă vreuna dintre formațiunile componente nu susțin programul de guvernare, a subliniat Ludovic Orban, președintele PNL, în contextul în care USR PLUS s-a arătat gata să susțină o moțiune de cenzură dacă premierul Florin Cîțu nu este înlocuit din funcție.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ludovic Orban, „apel apăsat” către Florin Cîțu și PNL: „Să înțeleagă gravitatea momentului”
„Ne-am angajat la patru ani de pace politică, de muncă în folosul oamenilor, ne-am angajat la o guvernare competentă, performantă, care să ducă la creșterea calității vieții și la îmbunătățirea condițiilor de viață ale românilor. Suntem astăzi într-o situație politică din care nu are nimeni de câștigat, nici premierul Cîțu, nici USR-PLUS și nici o altă formațiune politică din coaliția de guvernare. Ca președinte al Partidului Național Liberal, sunt în primul rând un garant al unității Partidului Național Liberal, dar în același timp obiectivul meu este acela de a garanta funcționarea coaliției care a format majoritatea parlamentară și care a reușit învestirea Guvernului. Nu putem guverna fără ca fiecare dintre formațiunile politice care au semnat acordul de coaliție să susțină programul de guvernare”, a declarat liderul liberalilor.

Președintele PNL a explicat că „orice plecare a unei formațiuni politice din coaliție poate duce la pierderea majorității parlamentare și la aducerea Guvernului și a României, din nou, la cheremul și bunul plac al PSD”.
„De 31 de ani am luptat împotriva tuturor formațiunilor politice provenite din Partidul Comunist, indiferent cum s-au numit ele de-a lungul timpului, care au ținut România pe loc și care au ținut România de șansa de dezvoltare uriașă pe care a avut-o în ultimii 31 de ani”, a adăugat Ludovic Orban.

El a transmis „un apel apăsat” către Florin Cîțu și către toți liberalii.

„Fac un apel apăsat în primul rând către premierul Cîțu și către toți colegii mei din Partidul Național Liberal să înțeleagă gravitatea momentului. Guvernarea presupune maturitate, presupune echilibru, presupune dialog, presupune respect față de partenerii de guvernare, dar în primul rând presupune responsabilitate față de cetățean”, a mai spus Florin Cîțu.

sursa