Politica

Marcel Boloş: „Este foarte important să obţinem suplimentarea acestui buget pentru România”

Ministrul Investițiilor Europene, Marcel Boloș, a vorbit despre discuțiile avute cu oficialii Comisiei Europene legat de ajutorul pentru fermieri şi agricultură.
„Nu am primit încă un răspuns la această scrisoare oficială. Acum depinde cum se vor face analizele la nivelul serviciilor Comisiei și să vedem în ce direcție vom acționa.
Este o solicitare făcută în interesul României și să vedem care va fi răspunsul Comisiei din acest punct de vedere.

Da, acum depinde care vor fi disponibilitățile pe care le va avea Comisia, fiindcă aici totul depinde de bugetul care va fi disponibilizat pentru acest tip de măsuri pe care statele membre trebuie să le ia în vederea despăgubirilor ce urmează să fie acordate fermierilor și agriculturii și să vedem cum vor evalua lucrurile.

Este important că se lucrează la un astfel de pachet de măsuri. Acum, orice măsură pe care și noi în mod frecvent semnăm astfel de scrisori către Comisia Europeană. Sigur că o măsură este mai puternică și devine cu mai mare șanse de a fi rezolvată și implementată atunci când mai multe țări se aliază, așa cum și noi procedăm adeseori în cadrul politicii de coeziune.
Eu cred că acum este foarte important să obținem suplimentarea acestui buget pentru România. Orice sumă este bine venită. Motivele sunt de asemenea întemeiate și din acest punct de vedere cred eu că trebuie să ne uităm spre ceea ce va fi ca finalitate a implementării măsurii și câți bani obținem după demersurile pe care le-am făcut.

Nu știu dacă acum o formă de protest de acest fel ajută pentru a determina decizia Comisiei de suplimentare a bugetului.

Să aibă încredere că serviciile Comisiei analizează posibilitatea aceasta de suplimentare a bugetului care urmează a fi acordat fermierilor și sprijinul pe care îl urmărim din acest punct de vedere există din partea serviciilor Comisiei.

Totul depinde de bugetul pe care îl va avea la dispoziție Comisia Europeană”, a spus Marcel Boloș

sursa