Politica

Marcel Ciolacu, ales preşedinte al PSD

Congresul extraordinar al PSD are loc sâmbătă la Palatul Parlamentului, începând cu ora 10.00. Social-democraţii îşi aleg noua conducere, iar în competiţia internă pentru şefia partidului s-au înscris liderul interimar al PSD Marcel Ciolacu şi fostul ministru de Finanţe Eugen Teodorovici.
1460 de delegați au votat la Congresul PSD, iar după numărarea voturilor moțiunea susținută de Marcel Ciolacu și echipa sa au obținut 1391 de voturi, în timp ce Eugen Teodorovici a primit doar 91 de voturi.

Marcel Ciolacu a fost ales președinte al PSD, iar în discursul susținut după câștigarea alegerilor a ținut să-i transmită un mesaj liderului PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, cel care îl acuza că vorbește ireverențios la adresa foștilor lideri PSD. Ciolacu i-a transmis că el se uită în oglindă dimineața și vede cât este mare sau de înalt.

„Dragi camarazi, votul de astăzi nu este dat lui Marcel Ciolacu, votul de astăzi este dat unei echipe a PSD. Marcel Ciolacu vă asigură de 2 lucruri și vreau să fiu auzit de la București până la Vaslui. Marcel Ciolacu, când se trezește dimineața se uită în oglindă și vede foarte bine și cât este de înalt și cât este de mare.

Mă simt împlinit pentru că visul meu și al domnului Stănescu, am reușit să facem cea mai puternică echipă la PSD. Este adevărat, cu toții suntem trecători, este adevărat că în viitor am putea fi competitori, dar acesta nu este un lucru rău. Vreau să avem o altă abordare în interiorul PSD și în afara PSD, să nu mai semănăm neîncredere între noi. Printre multele defecte pe care le am, am și o calitate, aceea de a mă ține de cuvânt întotdeauna.

sursa