Politica

Marcel Ciolacu: „Asta nu înseamnă că acum va fi BREAKING NEWS!”

După ce și-a prezentat calitățile pe care consideră că le are pentru funcția de premier, Marcel Ciolacu a anunțat, duminică seară, că nu exclude să candideze la alegerile prezidențiale din 2024.
Marcel Ciolacu a anunțat duminică seara, în cadrul emisiuni, că nu exclude să candideze la alegerile prezidențiale de anul viitor.

Liderul PSD a vorbit și despre o alianță cu PNL la cele patru seturi de alegeri din 2024.
„Am spus. Cred că, nu ştiu nu e luată încă o decizie de a fi împreună, dar eu cred că împreună cu domnul prim-ministru Ciucă putem creiona, în viitor, şi din 2024 o coaliţie, dacă nu chiar o alianţă”, a afirmat Marcel Ciolacu
Șeful social democraților a fost întrebat de jurnalistul Ionuț Cristache dacă PSD şi PNL vor avea candidat comun la alegerile prezidenţiale.

„Nu am discutat aceste lucruri. Ca om politic nu exclud nimic. Asta nu înseamnă că acum va fi breaking news – candidat comun. Nu am spus asta. Dacă se merge pe formulă de coaliţie, fiecare vom merge independenţi în absolut toate alegerile. Asta înseamnă coaliţie. După ce se termină alegerile, te aşezi la masă şi negociezi. Dacă ai o alianţă, în momentul acela începem… Tot timpul avem o abordare nu tocmai normală. Vorbim că nu se face rotaţia, dar vorbim că e posibil să avem candidat comun.

Haideţi să avem totuşi o logică. Eu cred categoric că rotaţia va avea loc. Nu va fi cu niciun scandal şi protocolul va fi respectat, iar toate lucrurile vor fi decise cu o perioadă înainte, iar lucrurile vor decurge foarte normal şi foarte uşor. Sunt ferm convins că şi preşedintele va face desemnarea care va veni din partea PSD. În acest moment, eu sunt această propunere. Îmi doresc categoric ca această coaliţie să ţină până la finalul anului 2024 şi categoric consider că dacă va funcţiona bine pentru România, şi a funcţionat, atunci putem continua împreună. Până ajungem la candidat comun mai este timp„, a completat liderul PSD.
„În acest moment nu cred că prioritatea românilor este candidatura mea sau candidatul comun al PSD şi PNL. Fiindcă am început emisiunea cu catastrofa că preşedintele Iohannis nu îl pune premier cu Ciolacu. De la catastrofa cu Ciolacu am ajuns la sfârşitul emisiunii să vorbim de candidatul comun al lui Ciolacu şi al lui Ciucă. Nu. Cred că vom intra într-o zonă de maturitate politică„, a spus liderul PSD.

sursa