Politica

Marcel Ciolacu, despre demisia sa din guvern

Premierul Marcel Ciolacu a declarată că își va asuma inclusiv riscul de a se compromite politic pentru a reuși să stabilizeze economia și pentru a reforma sistemul bugetar.

Ciolacu a spus că el este ”fraierul de serviciu” și își va asuma orice risc pentru a reuși să pună ordine în sistemul bugetar.

Întrebat dacă a vorbit serios când a spus că e gata să-şi depună mandatul, acesta a confirmat.

Eu sunt mereu serios cu aceste chestiuni. Am un partener in Nicolae Ciuca si este un om responsabil, cum sunt si eu. Dar fiecare crede ca s-a privatizat cu acea institutie. E fals. Eu nu voi accepta vreodata ca un om politic ajuns in frunte unui minister sa il considere al lui.
Daca lucrurile nu intra intr-un fagas normal si nu spunem adevarul romanilor, daca nu ne asumam echilibrat anumite lucruri, sunt dispus sa renunt. Am invatat lectia de la PDL din 2010. Romania nu isi permite acum sa taie din salarii, dar nici nu-si mai permite sa aiba oameni care merg la birou degeaba. Cu certitudine, 3 ministri vor ajunge la Bruxelles in curand: ministrul Muncii, al Finantelor si al Fondurilor Europene, pentru a incheia discutiile despre finalizarea PNRR pana la 31 august.

Dupa aceasta etapa se astepta finalizarea cererii de plata numarul 3, unde intra si pensiile”, a declarat Ciolacu

sursa